bela krajina

Krajevna skupnost Stari trg ob Kolpi ostaja v zavarovanem območju

13.5.2016 | 18:00 | Besedilo in fotografije: M. B.-J.

Krajevna skupnost Stari trg ob Kolpi ostaja v zavarovanem območju
Krajevna skupnost Stari trg ob Kolpi ostaja v zavarovanem območju
Krajevna skupnost Stari trg ob Kolpi ostaja v zavarovanem območju

Črnomelj - Črnomaljski svetniki so za včerajšnjo 13. redno sejo v tem mandatu, na kateri so obravnavali 21 točk dnevnega reda, potrebovali kar dobrih pet ur. Precej časa so se zadržali pri poročilih o poslovanju osnovnih šol Loka Črnomelj, Mirana Jarca Črnomelj, Dragatuš, Stari trg ob Kolpi in Milke Šobar-Nataše, Glasbene šole Črnomelj, Vrtca Otona Župančiča Črnomelj in Zavoda za izobraževanje in kulturo Črnomelj.

Od vseh ravnateljic, ravnateljev in direktorice, ki so se seje udeležili, so dobili svetniki tudi podrobne odgovore na njihova vprašanja. Predvsem pa so pogrešali ravnateljico OŠ Stari trg, ki so ji tudi že v preteklosti nameravali postaviti nekaj vprašanj, a je - tako kot tudi tokrat - ni bilo na sejo.

Dlje časa so se svetniki zadržali tudi ob poročilu o predlogih za izstop krajevne skupnosti Stari trg ob Kolpi iz zavarovanega območja krajinskega parka Kolpa. Direktor javnega zavoda Krajinski park Kolpa Boris Grabrijan je podal svoje videnje o tej problematiki in predstavil delo v parku, v katerem starotrška krajevna skupnost obsega 14 odst. območja. Povedal je, da so bile v zavodu štiri zunanje revizije, dva podrobna pregleda sektorja za ohranjanje narave ministrstva za okolje in prostor, revizija komisije za preprečevanje korupcije, revizija generalnega sekretariata vlade RS, ob vsakem zahtevku pa so preverjeni vsi računi. A doslej ni nihče zaznal bistvenih problemov.

Matija Koce, predstavnik lokalne skupnosti v svetu Krajinskega parka Kolpa, ki je med drugim Grabrijana prijavil tudi na protikorupcijsko komisijo, pa zagovarja izstop krajevne skupnosti Stari trg iz zaščitenega območja. Dejal je, da so sicer pripravljeni ostati v parku, a pod pogojem, da sedež iz Adlešičev preselijo v Stari trg.

20 od 23 prisotnih svetnikov se je na koncu strinjalo, da ne podpirajo izstopa krajevne skupnosti Stari trg ob Kolpi iz Krajinskega parka Kolpa.

‹ nazaj

Komentarji (15)

14.5.2016Ocenipolanski stric iz ozadja 
KP naj ima sedež v Polanah,pa bom jaz imel vse pod kontrolo.Isto kot imajo zdaj 3 familije v Pčkariji.
15.5.2016Ocenitrški 
kakšne predstavnike je v svet KP Kolpe predlaga Mojca Bog pomagaj , Polanci so vavik kontra , ponavadi brez razloga
15.5.2016Oceninekdo 
KS Stari trg je sama predlagala svojega predstavnika v svet,Občina pa ga je potrdila.In tu ni nič narobe,naj se vsaj malo izve kaj se dela.Kaj se dela prav in kaj se dela narobe.Zato tudi je svet zavoda,ne da samo kimajo "šefu" in njegovi "tesni" sodelavki.
15.5.2016Oceniabecedarij 
pozdravljam odločitev svetnikov občine Črnomelj, sem pa v dogovoru z županom občine Netretič, da se sedež KPK na Magdalenino dne 24.07.2016 preseli v njihove občinske prostore. Zaposleni v KPK se omenjenega dne ob 7.30 zberejo pred občino Netretić, kjer prejmejo ključe od pisarn. Stem je bojazen o navzkrižju interesov zminimalizirana
15.5.2016Oceniviničak 
Sedež Parka naj bo na Vinice.
15.5.2016OceniLOJZEK 
Park je nekaj čudovitega ohranja veliko dobrega Polanci tega ne razumejo
16.5.2016 1 (1) (0)OceniMilka 
Sedež KP K naj bo na Zapudje. Edino praf je tako.
19.5.2016OceniViniški 
A je mojca predstavlja ze kakšen svoj projekt ali še skoz dela fabjanove projekte,kje so pa projekti sd
19.5.2016Oceniobčan 
Mojca je prava županja. tako kot mora bit..
19.5.2016Ocenikaj ji je blo tega treba 
rezultatov ni videt nobenih, katastrofa od katastrofe, še Velika Kladuša je bolja

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava