nogomet

Danes Krka : Maribor, Novomeščane lahko reši le čudež

14.5.2016 | 09:45 | I. V.

Ko je Maribor lani prav tako v predzadnjem krogu gostoval v Novem mestu, so imeli Mariborčani naslov prvaka že zagotovljen, pod Portovalom pa so zmagali s 3:1. (Foto: I. Vidmar)

Ko je Maribor lani prav tako v predzadnjem krogu gostoval v Novem mestu, so imeli Mariborčani naslov prvaka že zagotovljen, pod Portovalom pa so zmagali s 3:1. (Foto: I. Vidmar)

Novo mesto, Krško - Slovenske nogometne prvoligaše drevi ob 16.55 čakajo tekme predzadnjega kroga Prve lige Telekom Slovenije. Krčani, ki jih teoretično še lahko doletijo dodatne kvalifikacije za obstanek v prvi ligi tokrat gostujejo pri Zavrču, ki ima toliko točko kot Krško, medtem ko k Novomeščanom v goste prihaja Maribor, ki ima še vedno minimalne možnosti za osvojitev naslova državnih prvakov, a je tako kot v primeru Novomeščanov tudi mariborska usoda predvsem v rokah drugih.

Medtem ko Mariborčane na vrh pripelje lahko velik spodrsljaj Olimpije v zadnjih dveh krogih, če Ljubljančanom ob polnem izkupičku Mariborčanov ne bi več uspelo zmagati, kar je skoraj neverjetno.Olimpija bi si namreč z zmago nad Rudarjem v predzadnjem krogu že zagotovila naslov državnega prvaka.

Novomeščani, ki so po izjemno pomembni zmagi proti Kopru, ki je kar dvakrat izničil gostujoče vodstvo, močno izboljšali svoje možnosti za obstanek, so dva kroga pred koncem sezone kljub enakemu točkovnemu izkupičku v prednosti Koprčani. Dolenjci imajo z zmago in dvema porazoma slabši izkupiček medsebojnih dvobojev, zato bodo morali Novomeščani v zaključku prvenstva v tekmah z vodilnim dvojcem iztržiti vsaj še kakšno točko, ob tem pa upati na pomoč Goričanov in Zavrčanov, s katerimi se bodo merili Primorci.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava