kolesarstvo

Mladi kolesarji so se po dežju podili po Gabrju

16.5.2016 | 09:45 | M. M., foto: Goran Badovinac

Mladi kolesarji so se po dežju podili po Gabrju
Mladi kolesarji so se po dežju podili po Gabrju

Novo mesto - Na dan, ko je Primož Roglič dosegel neverjetno zmago na 9. etapi Giro'd Italia, se je slovenski podmladek v Gabrju podil za naslove državnih prvakov. Že pred startom je bilo jasno, da -kdor bo tokrat zmagal- si majico državnega prvaka zares zasluži, saj je proga izredno težka. Poleg tega je ves dan padalo kot za stavo, so sporočili iz KK Adria Mobil.

KD Papež Podgorje je ponovno organiziralo državno cestno prvenstvo za dečke in deklice. Na izredno zahtevni progi se je pomerilo okoli 120 kolesarjev iz vse Slovenije. Po pričakovanjih so bili najboljši Adriini kolesarji, ki so zmagali v vseh treh kategorijah. Rogličevi nasledniki so pokazali izredno borbenost in spretnost, saj je bilo že do cilja težko priti.

Zmagovalni niz so začeli dečki C, kjer je bil Aljaž Turk boljši od klubskega kolega Anžeta Ravbarja. Dečki B so dosegli neverjetno peterno zmago, kot da gre za klubsko prvenstvo. Razvrstili so se po naslednjem vrstnem redu: 1. Jaka Špoljar, 2. Adam Jordan, 3. David Gregorič 4. Nino Polovič in Tin Hočevar, vsi iz Adrie Mobil. Največji boj se je odvijal pri dečkih A, saj je zmagovalca odločil šele sprint manjše skupine. Za medalje so se udarili stari znanci: Gal Glivar (Adria Mobil), Gaber Vandur (Tanin Sevnica) in Aljaž Colnar (Adria Mobil), ki je z izredno taktično vožnjo za zaključek prihranil največ moči. Z zmago v Gabrju nadaljuje serijo zmag na državnih cestnih prvenstvih.

Po dirki je bil vidno zadovoljen direktor in glavni organizator dirke ter trener dečkov Sandi Papež: »Z današnjo dirko sem izredno zadovoljen. Če si organizator, gledaš na prireditev precej drugače. V ospredju niso dosežki naših fantov, ampak gledaš, da vse poteka nemoteno. Malo me je skrbelo, kako se bodo mladi kolesarji znašli v dežju. Večjih padcev ni bilo, še najhuje jo je skupila ena od tekmovalk iz ekipe BTC City Ljubljana, ki si je ob padcu poškodovala nos in so jo odpeljali v novomeško bolnišnico. Na koncu moram pohvaliti tudi moje kolesarje, ki so bili res neverjetni. Čestitam vsem. Proga je bila danes rez težka, morda celo pretežka, samo kaj, ko v Gabrju nimamo drugega.«

Kolesarje čaka le nekaj dni počitka, saj je konec tedna nov vrhunec sezone VN Idrije, ki je edina etapna dirka za dečke v Sloveniji.

Vsi rezultati so v priponki spodaj.

‹ nazaj

Galerija (6)

a-11
a-12
a-13
a-14
a-15
a-16

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava