O dolenjskem gospodarstvu; Srečka ubilo podrto drevo; Kaj predlagajo Romom iz Dobruške vasi?

18.5.2016 | 17:00

O dolenjskem gospodarstvu; Srečka ubilo podrto drevo; Kaj predlagajo Romom iz Dobruške vasi?

Gospodarstvo naše regije izkazuje spodbudne rezultate, novomeška Krka je vse bolj uspešna na čezmorskih tržiščih. Tako o gospodarstvu kot o zgodbah naših ljudi tudi tokrat poroča časopis Dolenjski list.

DOLENJSKO GOSPODARSTVO IZSTOPA

V primerjavi z letom 2014 je v naši, jugovzhodni regiji po podatkih AJPES-a več zaposlenih, na gospodarskem področju izstopamo po dobičku in izvozu. Rast zaposlovanja je spodbudna, v sveži izdaji Dolenjca preberite, komu pa v primerjavi z letom 2014 ni šlo najbolje in je podvojil izgubo.

KRKA V PRVEM ČETRTLETJU

Dolenjski paradni konj, novomeška Krka, je vse bolj uspešna na čezmorskih tržiščih, v prvem četrtletju letos je v primerjavi z enakim obdobjem lani uspela prihodke povečati za štiri odstotke, po drugi strani so v tem času ustvarili 40,2 milijona evrov čistega dobička, kar pa je za več kot četrtino manj. Več v Dolenjskem listu.

V ZDRUŽITVI NE VIDIJO SMISLA

Te dni Svet zavoda novomeškega vrtca Ciciban izbira novega ravnatelja, saj dosedanja prva dama enega največjih vrtcev v občini Majda Kušer Ambrožič jeseni odhaja v pokoj. Želja lokalne oblasti je bila sicer, da v Cicibanu raje izberejo kakšnega vršilca dolžnosti kot pa dejanskega naslednika, saj razmišljajo o združevanju Cicibana s Pedenjpedom. Takšne želje so imeli že leta 2008, Kušer Ambrožičeva pa je bila v svoji 40-letni karieri poleg tudi ob razdelitvi nekoč enotnega zavoda leta 2003. V novem Dolenjskem listu brez zavor pojasni, zakaj se ji vnovično združevanje zdi nesmiselno.

SREČKA UBILO DREVO

Žal tudi tokrat ne moremo mimo žalostnih zgodb. Komaj 31-letnega Srečka iz Močvirja pri Škocjanu je pod seboj pokopala bukev. Za njim žalujejo partnerica Tanja, mala hčerkica Neja in babica Antonija. Ženske so v domači hiši ostale brez močne in ljubeče moške roke.

POŽAR UNIČIL OBJEKT

V Dolenjem Kamenju pri Novem mestu pa je ogenj popolnoma uničil objekt sredi vasi, ki ni imel elektrike. Pred letom in pol je v podobnih okoliščinah zgorela sosedova stara hiša. Zgodbo objavljamo v tiskani izdaji Dolenjskega lista.

CENACOLO ZAPRL VRATA

Po dvanajstih letih, odkar je v Škocjanu začela delovati skupnost Cenacolo, v kateri so mnogi fantje, nekdanji odvisniki, našli pravo pot iz sveta drog in zasvojenosti, je hiša te dni zaprla svoja vrata. Preverili smo, zakaj.

ROMI IN SALAMIJADA IN ŠE MNOGO TEGA

Ta teden pišemo tudi o poteku sodnega postopka zoper Rome iz Dobruške vasi, ki naj bi protipravno zavzeli zemljišče Kmetijske zadruge Krka, pa o državni salamijadi, ki je potekala v Straži, ne spreglejte intervjuja z evropskim poslancem Francijem Bogovičem o denarju na evropskih razpisih in njegovem (ne)črpanju,, obiskali smo tudi mlado kmetico leta, hkrati pa med drugim objavljamo utrinke, ki ste nam jih poslali naši bralci.

Ne pozabite, četrtek je dan, ko nagradimo najboljše in zadovoljimo najzahtevnejše bralce!

Komentarji (1)

19.5.2016 3   (3)   (0)   Ocenibralec 
Zakaj ni današnje številke v časopisnem arhivu za naročnike, ki imajo tjakaj dostop? Je PDF nosil poštar, ki jo je skupil v Žabjeku?

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava