novice

Tudi naši mladi čebelarji uspešni na tekmovanju

18.5.2016 | 10:05 | J. A.

Foto: Maga

Foto: Maga

Markovci - Čebelarska zveza Slovenije je prvo soboto v maju v prostorih OŠ Markovci organizirala že 39. državno srečanje in tekmovanje mladih slovenskih čebelarjev, ki se ga je udeležilo kar 485 učencev iz 103 čebelarskih krožkov. V treh težavnostnih stopnjah je preverjanje znanja potekalo v pisni obliki, in sicer pretežno iz teoretičnega znanja s področja čebelarstva ter prepoznavanja medovitih rastlin, morali so odgovarjati tudi na vprašanja, povezana z anatomijo čebel.

Zlata priznanja so si prislužili tudi osnovnošolci iz naše regije, in sicer iz Krškega, Šentruperta, Leskovca pri Krškem, Dvora, Dolenjskih Toplic in Šentjanža.

V okviru prireditve so sedmič zapored razglasili tudi zmagovalce natečaja za najlepšo poslikavo panjske končnice, v katerem je sodelovalo 22 krožkov s 85 panjskimi končnicami. Tričlanska komisija je izbrala 10 najboljših: prvo nagrado si je prislužil dvanajstletni David Pucelj iz OŠ Stari trg pri Ložu, drugo sedemletna Maša Sovre iz trboveljske OŠ Ivan Cankar, tretje pa enajstletna Barbara Absec iz OŠ Loka Črnomelj.

Čebelarsko zvezo je podprla tudi družba JUB, ki bo čebelarskim krožkom v osnovnih šolah pomagala obnoviti njihove šolske čebelnjake, so sporočili iz družbe.

‹ nazaj

Galerija (1)

Panjska končnica Barbare Absec iz OŠ Loka Črnomelj. (Foto ČZS)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava