mladi dopisnik

Krški učenci postali državni prvaki v velikih kanujih

18.5.2016 | 14:00 | Andraž Černoga, 9. c, OŠ Jurija Dalmatina Krško

Krški učenci postali državni prvaki v velikih kanujih
Krški učenci postali državni prvaki v velikih kanujih

Krško, Brestanica - V četrtek, 12. maja, se nas je sedem devetošolcev: Gregor Glas, David Rožac, Edis Sinanović, Simon Ašič, Klemen Dimec, Zoran Igor Dular ter jaz, odpravilo v Brestanico na državno tekmovanje v velikem kanuju.

Ob pol devetih zjutraj smo se zbrali v garderobi, kjer smo vzeli malico ter se odpravili proti Brestanici. Ob prihodu smo se najprej odpravili na vročo čokolado, s katero nas je pogostil učitelj Zvonimir. Ob deseti uri pa smo se odpravili na otvoritev k bregu Save. Po njej so vse ekipe odšle na trening, mi kot zadnji. Po opravljenih treningih se je pričelo predtekmovanje med 16 ekipami, ki so se borile za mesta med 12 najboljšimi in si s tem zagotovile nastop v četrtfinalu. Priveslali smo si 6. najboljši čas, ki je vodil v nadaljnje tekmovanje. Četrtfinale je potekalo po sistemu tri ekipe tekmujejo med seboj in najboljša se uvrsti v polfinale. Tudi tokrat smo štartali zadnji v skupini z OŠ Leskovec in OŠ Koper. Z zmago v naši skupini smo si zagotovili polfinale, kjer nas je čakal zahteven obračun z ekipo OŠ Vavta vas, v kateri so bili sami kategorizirani tekmovalci. Vendar smo jih po naporni borbi premagali za centimeter ali dva. V finalu nas je čakala favorizirana ekipa Brežic, katere člani so že bili državni prvaki. Žal nam jih ni uspelo premagati, saj smo bili zelo utrujeni od prejšnjih tekmovanj.

Veseli smo, saj smo postali državni prvaki med nekategoriziranimi učenci in državni podprvaki med vsemi učenci, se pravi med kategoriziranimi in nekategoriziranimi.

‹ nazaj

Galerija (25)

Drzavni_prvaki - 1
Drzavni_prvaki - 10
Drzavni_prvaki - 11
Drzavni_prvaki - 12
Drzavni_prvaki - 13
Drzavni_prvaki - 14
Drzavni_prvaki - 15
Drzavni_prvaki - 16
Drzavni_prvaki - 17
Drzavni_prvaki - 18
Drzavni_prvaki - 19
Drzavni_prvaki - 2
Drzavni_prvaki - 20
Drzavni_prvaki - 21
Drzavni_prvaki - 22
Drzavni_prvaki - 23
Drzavni_prvaki - 24
Drzavni_prvaki - 25
Drzavni_prvaki - 3
Drzavni_prvaki - 4
Drzavni_prvaki - 5
Drzavni_prvaki - 6
Drzavni_prvaki - 7
Drzavni_prvaki - 8
Drzavni_prvaki - 9

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava