rokomet

Ribničani blizu tretjega mesta

19.5.2016 | 09:10 | M. K.

Foto: I. V., arhiv DL

Foto: I. V., arhiv DL

Maribor - Včeraj so rokometaši v 1. ligi odigrali 7. krog končnice. Riko Ribnica je na tekmi proti Braniku zaostajala večji del tekme, nato pa v zadnjih 12. minutah pripravila preobrat in zmagala s 26:25. Odločilen gol je prispeval Blaž Fink. V 8. krogu bodo Ribničani gostili Gorenje.

Mariborski rokometaši so, kot poroča STA, s porazom proti nižje uvrščeni Ribnici zapravili lepo priložnost, da bi se utrdili na tretjem mestu prvenstvene lestvice. Kljub vodstvu ob polčasu za štiri gole, so rokometašem iz dežele suhe robe dovolili priključek v sami končnici, nato pa s slabo izvajanim zadnjim napadom, ko je Dušan Fidel le zadel gostujočega vratarja, zapravili možnost za izenačenje.

Jan Grebenc je v 48. minuti za Ribnico izenačil na 20:20, potem pa sta bili ekipi do konca vseskozi poravnani. Do zadnjega napada za izenačenje so sicer prišli gostitelji, a niso bili uspešni. Ribničani so se s to zmago Mariboru približali le na dve točki zaostanka.

Pri domačih je kar pet igralcev doseglo po pet golov, to so bili Darko Cingesar, Ante Kaleb in Vojislav Brajović, medtem ko je pri Ribnici Janez Skušek mrežo Maribora zatresel osemkrat, od tega je bil šestkrat uspešen s sedmih metrov.

* Športna dvorana Tabor, gledalcev 450, sodnika: Pirc Mat. in Pirc Mar. (oba Sežana).

* Maribor Branik: Cingesar 5, Žmavc, Kaleb 5 (4), Špelić 4, Jamnik, Poklar 2, Čudič, Sok 3, Škalički, Fidel, Blažič, Brajovič 5, Čagalj, Kočar, Bećiri 1, Kastelic.

* Riko Ribnica: Leban 2, Fink 4, Celmniš, Grebenc 5, Knavs, Henigman 1, Skušek 8 (6), Pucelj 1, Petek, Pahulje, Nosan 5, Klarič, Kljun, Perovšek, Atanasov, Košmrlj.

* Sedemmetrovke: Maribor Branik 4 (4), Riko Ribnica 6 (6).

* Izključitve: Maribor Branik 10, Riko Ribnica 6 minut.

* Rdeči karton: /.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava