nogomet

Krčani remizirali za šesto mesto, Krka statirala Olimpiji

22.5.2016 | 09:30 | I. V.

Nogometaši Krke so bili tokrat le statisti na slavju Olimpije v Stožicah. (Foto: Arsen Perić M24)

Nogometaši Krke so bili tokrat le statisti na slavju Olimpije v Stožicah. (Foto: Arsen Perić M24)

Krško - Nogometno prvenstvo je končano. Po enaindvajsetih letih je na vrhu spet ljubljanska Olimpija, ki je včeraj v Stožicah za češnjo na torti s 3:0 premagala Krko, ki se tako za nedoločeno število let seli v drugo ligo. Precej bolj vedrih obrazov pa so v Krškem, kjer so se po včerajšnjem remiju s tretjeuvrščenimi Domžalami razveselili končno šestega mesta, kar je več kot so si pred krstno sezono v prvi ligi želeli in pričakovali.

Tekma v Krškem je bilo pomembna predvsem za Krško, ki bi ga ob porazu in spletu okoliščin še lahko doletele dodatne kvalifikacije, medtem ko so si Domžalčani že zdavnaj zagotovili tretje mesto v državi. 

Bolj motivirani domačini so tako v prvem polčasu sicer prevladovali na igrišču, a jim tokrat izvrstno razpoloženega domžalskega vratarja Adnana Golubovića ni uspelo premagati, prav on pa je najbolj zaslužen, da Krčani svoje prve sezone v slovenski nogometni eliti niso končali z zmago - v 61. minuti je ubranil močan strel Dina Hotića z dvajsetih metrov, deset minut pozneje se je izkazal ob poskusu Luke Volariča, na pravem mestu pa je bil tudi v 79. minuti, ko je neovirano z desetih metrov streljal Luka Žinko.

Krško : Domžale 0:0

Strelci: /.

Krško: Zalokar, Volarič (od 90. Jakolić), Poljanec (od 87. Čeh), Sikošek, Urbanč, Vuklišević, Gregov, Pušaver, Žinko, Đurković (od 78. Pavič), Hotić.

Domžale: Golubovič, Alvaro Rodriguez, Vetrih, Juninho (od 71. Janković), Ivkič (od 83. Alvir), Grvala, Dobrovoljc, Balkovec, Majer (od 52. Šišić), Husmani, Mance.

Rumeni kartoni: Gregov; Grvala, Balkovec.

Rdeči karton: /. 

Olimpija : Krka 3:0 (2:0)

Strelci: 1:0 Zajc (23.), 2:0 Eleke (44.), 3:0 Delamea Mlinar (87.).

Olimpija: Vidmar, Klinar, Kelhar, Zajc (od 80. Alves), Kronaveter, Matić (od 90. Bajrić), Eleke, Radović, Fink (od 65. Krefl), Delamea Mlinar, Zarifović.

Krka: Mitrović, Bogdan, Brkljača, Fuček, Ejup, Dežmar (od 46. Kostanjšek), Marotti, Boccaccini (od 77. Dangubić), Welbeck, Novak (od 46. Muhammed), Majcen.

Rumeni kartoni: Klinar; Ejup, Dežmar.

Rdeči karton: /.

Lestvica: 1. Olimpija 74, 2. Maribor 68, 3. Domžale 55, 4. Gorica 52, 5. Celje 45, 6. Krško 41, 7. Rudar 41, 8. Luka Koper 40, 9. Zavrč 40, 10. Krka 34.

‹ nazaj

Komentarji (2)

22.5.2016Ocenielanovc 
vsaj 3/4 novomeške 'športne srenje', je navdušene nad izpadom nogometašev...
22.5.2016Oceniobčan 
to govori vse o tukajšnji lokalpatriotski mentaliteti. Novmejst pač:) 100 let za medvedi. Zarad nogometa po svetu glave padajo, tukaj je pa to razlog veselja. kakšn svet tu živi? zdaj bojo rekli razni Nm fensiči Kulturn...ja pa jade. pichice same.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava