avto moto

Kovačič in Škorja obstala v kvalifikacijah

22.5.2016 | 12:00 | Mitja Pungarčič/Mediamark

Žiga Kovačič (Foto: Jani Srpčič, arhiv DL)

Žiga Kovačič (Foto: Jani Srpčič, arhiv DL)

Krško, Pardubice, Pocking - Oba naša mladinca sta se vsak v svoji skupini v preteklih dveh dneh pomerila na kvalifikacijskih dirkah mladinskega svetovnega prvenstva. Že v Petek se je Nick Škorja v svoji skupini, ki mu jo je določil žreb, pomeril na slovitem ovalu v Pardubicah. Žal je že v prvi vožnji padel z enim od sotekmovalcev in bil diskvalificiran.

Nato je živčnost naredila svoje in je v naslednji vožnji, ko se je vozil na drugem mestu, pretiraval in padel še enkrat in do konca uničil enega od motorjev. Nato je z rezervnim motorjem, ki ni bil dobro nastavljen, končal še eno vožnjo brez točk.  Ko je bilo za napredovanje že prepozno, so v ekipi spravili v red tudi rezervni motor in sledili sta dve zmagi in dirko je končal s šestimi točkami na devetem mestu. Škorja se po tokratni nekoliko slabši dirki lahko tolaži z uvrstitvijo v finale evropskega mladinskega prvenstva, ki bo septembra v Franciji. Dirko v Pardubicah je brez izgubljene točke dobil  Maksym Drabik pred Rusom Viktorjem Kulakovim, tretje mesto pa je zasedel Danec Patrick Hansen.

Včeraj je nemškem Pockingu v drugi kvalifikacijski skupini nastopil tudi Žiga Kovačič, ki se je tudi tokrat bolj kot s konkurenco boril sam s sabo. Osvojil je sicer štiri točke in dvanajsto mesto, a je mladenič očitno v kriznem obdobju, ko mu ne gre nič od rok. Dirko je dobil mladi Avstralec Max Fricke pred Poljakom Bartoszem Smektalo in Čehom Edvardom Krčmarjem.

Kovačičeva forma letos očitno ni na takšnem nivoju, kot smo pričakovali, saj smo ga videli v preteklosti dirkati veliko bolj sproščeno in borbeno in s tem suvereno. Zanj so kvalifikacije v mladinski kategoriji evropskega in svetovnega prvenstva za letos zaključene in verjetno tudi sam ni zadovoljen s prikazanim. Upajmo, da bo z vztrajnostjo in doslednostjo našel dobre občutke na motorju, saj je osemnajst let mladenič iz Bistrice ob Sotli dopolnil v minulem tednu in bo pot do uveljavitve v članski konkurenci trajala še kar nekaj sezon.

‹ nazaj

Komentarji (1)

22.5.2016Ocenidule 
Fantje so še mladi in se učijo... Motorja morata biti oba pripravljena s tapravim zobnikom..... Nikoli se ne ve kdaj ga rabiš...... Predvidevam, pa da so glede na uničen motor dali prvo mašino na rezervni motor... Ugibam pač..... Moraš pa bit res že pravi majster da v pardubicah, ki je avto cesta padeš...... Škoda, spet bo treba čakati eno leto za nov cikel.......

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava