Vizionar tudi Sandri Erpe iz Straže

22.5.2016 | 17:45

Sandra Erpe iz Straže je prejela rock vizionarja za celostni avtorski izraz. (Foto: Matej Maček)

Sandra Erpe iz Straže je prejela rock vizionarja za celostni avtorski izraz. (Foto: Matej Maček)

Nova Gorica, Straža - S podlitvijo nagrad najboljšim mladim ustvarjalcem se je danes končal Festival mladinske kulture Vizije 2016, ki je v Novi Gorici potekal od petka, s tem pa se je zaključil tudi letošnji vseslovenski Teden ljubiteljske kulture. Med letošnje nagrajence se je vpisala tudi Sandra Erpe iz Straže, ki je prejemnica rock vizionarja za celostni avtorski izraz. “Če pri 22-ih znaš zapisati, uglasbiti in na odru interpretirati svoje življenje na način, kot to počne Sandra, si to zasluži pozornost vseh. Odmik od puhlosti premnogih besedil in zavedanje, da je manj (a dobro producirano) ravno prav za kantavtorski pop, lahko Sandro pripelje zelo daleč,” so zapisali v obrazložitvi nagrade.

Na Festivalu mladinske kulture Vizije 2016, ki ga pripravlja Javni sklada RS za kulturne dejavnosti (JSKD), se je sicer zbralo približno 150 mladih igralcev, lutkarjev, fotografov in glasbenikov, ki so se v treh dneh predstavili s fotografsko razstavo Preživetje, šestimi gledališkimi igrami, tremi lutkovnimi predstavami in koncertom šestih mladih rock zasedb. Festivala Vizije se lahko vsako leto udeležijo le najboljši mladi ustvarjalci, ki jih izberejo področni selektorji.

Žirija v sestavi glasbeni urednik in radijski voditelj na Valu 202 Andrej Karoli (predsednik žirije), igralka, šansonjerka in voditeljica Lara Jankovič ter dramaturg in igralec Anže Virant, je sklenila vizionarja za gledališko predstavo v celoti podeliti Inštitutu za boljše čase iz Maribora za avtorski projekt Generacije, vizionarja za najboljšo luktkovno predstavo v celoti je prejela Gledališka šola Prve gimnazije Maribor za avtorski projekt Noč v jedilnici, najboljša mlada rock skupina je postal Band Infected iz Ptuja, fotovizionarja za najboljšo serijo fotografij pa je prejela Manca Borštnar iz Moravč. Najboljša predstava Generacije se je tako uvrstila v spremljevalni program 55. Linhartovega srečanja, festivala gledaliških skupin Slovenije, ki bo potekal konec septembra v Postojni. Najboljši rock skupini Bandu Infacted pa bo JSKD omogočil snemanje videospota.

Žirija je podelila še naslednje vizionarje: vizionarja za lutkovnost je prejela Gledališka šola gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer, lutkovni studio Lizači parketa za avtorski projekt Upor, vizionara za naracijo je prejel Teater pozitiv – KUD Pozitiv – dijaški dom Ivana Cankarja Ljubljana za avtorski projekt Matica, vizionarja za ansambelsko igro je prejelo Gledališče Gnosis, KUD Ivan Cankar, II. gimnazija Maribor za Živalsko farmo Sarah Marn (po Georgeu Orwellu), vizionarja za inovativen pristop pa Gimnazija Poljane in SŠOF Ljubljana / umetniška gimnazija-likovna smer za predstavo 0 po motivih ruske avantgarde. Rock vizionarja za celostni avtorski izraz je prejela zasedba Sandra Erpe iz Straže, rock vizionara za besedilno sporočilnost je prejela zasedba Diareja eksploziv iz Ljubljane, rock vizionara za najboljšo skladbo pa zasedba Polna luna iz Zgornjih Gameljn za skladbo Vse se premika, so sporočili prireditelji.

J. S.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava