Vikend prometnih nesreč in (zopet) pijanih voznikov

23.5.2016 | 14:45

ilustrativna slika (Foto: arhiv DL)

ilustrativna slika (Foto: arhiv DL)

Poročali smo, da se je včeraj dopoldan v Sobenji vasi na območju Policijske postaje Brežice zgodila prometna nesreča, v kateri je umrl motorist. Policisti postaje prometne policije Novo mesto so ugotovili, da je 31-letni motorist vozil motorno kolo znamke Kawasaki po lokalni cesti iz smeri Sobenje vasi proti Globočicam. V nepreglednem ovinku je zapeljal na levo smerno vozišče in trčil v avtomobil, ki ga je iz nasprotne smeri pravilno pripeljala 57-letna voznica. Zaradi hudih poškodb je motorist umrl na kraju nesreče. Kot so danes dodali na PU Novo mesto, motorist med vožnjo ni uporabljal motoristične čelade in ustrezne zaščitne opreme.

Pijani povzročitelji prometnih nesreč

Sevniški policisti so bili minuli petek obveščeni o padcu mopedista v okolici Malkovca. 33-letni mopedist je vozil po travniku, izgubil oblast nad mopedom, padel in se lažje poškodoval. V litru izdihanega zraka je imel 1,33 miligrama alkohola.

Črnomaljski policisti so istega dne okoli 19. ure pri Lokvah ustavili voznika kros motorja in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. 22-letni kršitelj je imel v litru izdihanega zraka 1,14 miligrama alkohola. Odpeljali so ga v prostore za pridržanje, mu zaradi nedostojnega vedenja in neupoštevanja odredb izdali plačilni nalog in o vožnji pod vplivom alkohola z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Sevniški policisti so bili v noči na nedeljo obveščeni o prometni nesreči s pobegom v kraju Pijavice. Takoj so odšli na kraj in ugotovili, da je voznik avtomobila zaradi vožnje po sredini vozišča trčil v avtomobil, ki ga je iz nasprotne smeri pravilno pripeljal 20-letni voznik. 39-letnega povzročitelja, ki je po nesreči peš pobegnil, so izsledili in mu odredili preizkus alkoholiziranosti. V litru izdihanega zraka je imel 0,98 miligrama alkohola. Zaradi kršitev cestno prometnih predpisov so na sodišče naslovili obdolžilni predlog. Zakon o pravilih cestnega prometa določa, da se za omenjene kršitve voznik kaznuje z globo 1820 evrov, izreče se mu tudi 18 kazenskih točk.

Na avtocesti med Drnovim in Čatežem se je v petek popoldan zgodila prometna nesreča, ko je 39-letni voznik avtomobila izgubil oblast nad vozilom in trčil v varovalno ograjo. V litru izdihanega zraka je imel 0,33 miligrama alkohola.

V dveh prometnih nesrečah dva kolesarja hudo poškodovana, eden lažje

V okolici Dolenjskih Toplic se je v soboto dopoldan zgodila prometna nesreča z udeležbo dveh kolesarjev. Policisti so ugotovili, da je 65-letna kolesarka zaradi prekratke varnostne razdalje trčil v kolesarja, ki je vozil pred njo. Oba udeleženca nesreče so reševalci odpeljali v bolnišnico. 71-letni kolesar je utrpel lažje poškodbe, 65-letna kolesarka pa je hudo poškodovana.

Včeraj dopoldan je na cesti v okolici Šentjerneja 45-letni kolesar zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča izgubil oblast nad kolesom, padel in se hudo poškodoval. Oskrbeli so ga v novomeški bolnišnici.

Hude poškodbe motorista pri Žužemberku

Policisti so bili v soboto dopoldan obveščeni o prometni nesreči pri Žužemberku. Ugotovili so, da je 32-letni motorist zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad motorjem in padel. Hudo poškodovanega so reševalci odpeljali v bolnišnico.

V nesreči pri Gornji Težki Vodi poškodovane štiri osebe

V noči na nedeljo se je zgodila prometna nesreča na cesti Novo mesto – Metlika, pri Gornji Težki Vodi. Policisti so ugotovili, da je 23-letnik vozil avtomobil iz smeri Novega mesta proti Metliki. Zaradi neprilagojene hitrosti je izgubil oblast nad vozilom, trčil v brežino in se z vozilom prevrnil na streho. 23-letnega voznika in tri potnike so reševalci odpeljali v bolnišnico, vsi so utrpeli lažje poškodbe.

Pridržali voznika

Metliški policisti so v noči na nedeljo v Metliki ustavili 24-letnega voznika avtomobila, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,58 miligrama alkohola. Odvzeli so mu prostost in ga odpeljali v prostore za pridržanje. O vožnji pod vplivom alkohola so z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Bežal pred policisti in odklonil alkotest

V noči na nedeljo so policisti pri Križevski vasi ustavljali voznika avtomobila, ki njihovih znakov ni upošteval, ampak je s pospešeno hitrostjo nadaljeval z vožnjo in zapeljal v jarek ob cesti. 41-letni kršitelj je z vozila snel registrske tablice in peš pobegnil. Policisti so ga izsledili in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus, vendar ga je odklonil. O kršitvah bodo z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Zasegli mazdo

Policisti so sinoči med kontrolo prometa na cesti med Mirno Pečjo in Trebnjem ustavili voznika avtomobila Mazda 323. Med postopkom so ugotovili, da 22-letni kršitelj nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Pri sebi ni imel osebnega dokumenta, prav tako ne veljavnega prometnega dovoljenja. Vozil je neregistriran avtomobil, na katerem so bile nameščene izrabljene pnevmatike in registrske tablice, ki pripadajo drugemu vozilu. Vozilo so policisti zasegli in o številnih kršitvah seznanili sodišče.

Ustavili 13 pijanih voznikov

Policisti Posebne skupine za nadzor prometa Postaje prometne policije Novo mesto so v petek in soboto zvečer ter ponoči na območju Bele krajine preverjali psihofizično stanje voznikom motornih vozil. Kar pri 13 so ugotovili, da so vozili pijani. V litru izdihanega zraka so imeli med 0,38 in 0,84 miligrama alkohola.

Vlomili v lokal in avtomobila

V noči na petek je v Trebnjem nekdo vlomil v gostinski lokal in vzel denar. Škode je za okoli 1500 evrov. Na parkirnem prostoru na Topliški cesti v Novem mestu je v soboto popoldan nekdo vlomil v avtomobil in odnesel dve torbici z denarjem in dokumenti. V noči na nedeljo pa je na Jakčevi ulici v Novem mestu neznanec vlomil v parkiran avtomobil in iz prtljažnega prostora ukradel kavo in nekaj steklenic alkoholne pijače. Lastnico je oškodoval za 300 evrov.

M. M.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava