posavje

Občina z novim postajališčem za avtodome

23.5.2016 | 17:15 | M. M., foto: občina Krško

Občina z novim postajališčem za avtodome

Krško - V občini Krško so pred kratkim uredili novo postajališče za avtodome pri ribniku Mačkovci v Brestanici, kjer je svoje 23. srečanje pripravila Caravanova karavana, ki vsako leto združuje popotnike z avtodomi in jim predstavlja turistično-kulinarične lepote naše dežele. Več kot petdeset obiskovalcev iz vse Slovenije je pozdravil tudi župan Miran Stanko.

Občina z novim postajališčem za avtodome
Občina z novim postajališčem za avtodome
Občina z novim postajališčem za avtodome

Kot so sporočili iz krške občine, ki je sicer vključena tudi v mrežo postajališč za avtodome po Sloveniji, s katero želijo partnerji pod enotno tržno znamko tako doma kot v tujini promovirati Slovenijo, predvsem pa lokalno turistično ponudbo skozi oči popotnika z avtodomom, je občina že v letu 2013 uredila dve postajališči za avtodome v starem mestnem jedru Krškega in pri stadionu Matije Gubca, hkrati je osem postajališč za avtodome bilo urejenih tudi pri različnih gostinskih objektih po občini. V letu 2014 so uredili še dodatno postajališče pri bazenu v Brestanici, z letošnjim letom pa v sodelovanju z Ribiško družino Brestanica - Krško še večje postajališče pri ribnikih Mačkovci v Brestanici v skupni vrednosti okoli 15.000 evrov.

Kot je poudaril župan, želijo na ta način popotnikom z avtodomi predstaviti zanimivosti krške občine od blizu, saj tako začutijo in doživijo drugačno občino Krško, kot jo vidijo le z avtoceste, ko se peljejo mimo. Kar so doživeli tudi obiskovalci ta konec tedna, saj so pod vodstvom Ksenje Kragl s Centra za podjetništvo in turizem Krško spoznali lepote občine, so še navedli v sporočilu za javnost.

Zvočni zapisi

Miran Stanko o postajališčih za avtodome v krški občini

‹ nazaj

Komentarji (1)

25.5.2016Oceniposavc 
Vse lepo in prav ,vprasujem pa odgovorne za ceste v obcini Krsko kdaj bo razsirjena in popravljena cesta do tega kraja-postajalisca je namrec v katastrofalnem stanju in ozka za srecanje poserbno se za autodome kateri so sirsi ito od Brestanice do Mackovcev-ribnika ?????

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava