FOTO: Benjamin je umrl le nekaj sto metrov od doma

24.5.2016 | 07:40

Benjamin Jalovec je rad potoval. Ta slika je nastala  Grčiji. (Foto: facebook)

Benjamin Jalovec je rad potoval. Ta slika je nastala  Grčiji. (Foto: facebook)

Na mestu, kjer je umrl Beni, gorijo sveče. (Foto: J. A.)

Na mestu, kjer je umrl Beni, gorijo sveče. (Foto: J. A.)

Sobenja vas - Poročali smo že o prometni nesreči, ki se je v nedeljo dopoldne zgodila v Sobenji vasi v brežiški občini. V trčenju motorja in avtomobila je zaradi hudih poškodb na kraju nesreče umrl domačin, 31-letni motorist Benjamin Jalovec, ki tistega dne ni nosil čelade. »Beni, tako smo ga klicali, je bil res prijazen in ustrežljiv pob, res ne vem, kako se mu je to lahko zgodilo,« ob našem prihodu v vas pove soseda, ki živi nasproti njegove domače hiše, v kateri je zadnja leta on živel v spodnjem nadstropju, njegov starejši brat Bojan z družino pa nad njim. Njuna starša sta se preselila v Krško in sinovoma pustila hišo, katero sta zgradila, lučaj od vasi pa sta si postavila brunarico, kamor sta rada prihajala.

Nedelja je bila sončna, bil je to dan kot nalašč za piknike in tako sta se Benjaminova starša odločila, da bodo pri brunarici pekli. Bojan je šel z družino na kosilo k tastu in tašči, Benija pa sta poklicala, naj se jima pridruži pri kosilu. K njima se je odpravil na motorju in brez čelade, verjetno je mislil, da se mu na kratki poti nič ne more zgoditi, a se je njegova odločitev izkazala za usodno. Trčil je v avto, v katerem se je nasproti pripeljala sorodnica, očetova sestrična.

Benija se bodo prijatelji in svojci spominjali kot veseljaka, športnika, ki je rad igral nogomet in hodil v fitnes, bil pa je tudi fant, ki mu je bilo mar za soljudi, kar je dokazoval z odnosom do sosedov in z delom v domačem gasilskem društvu.

J. Ambrožič

Galerija

Komentarji (3)

24.5.2016OceniFerluci 
To pa je tragedija. Iskreno sožalje vsem.
24.5.2016 2   (2)   (0)   OceniMachiavelli 
Ne vem kaj ljudem ni jasno. Čelada je obvezna pri motorjih. Naj bo to motoristom (zlasti mlajšim) v poduk da nikamor z motorjem brez čelade!
24.5.2016Ocenidd 
Škoda poba. Čelada gor ali dol. Na drugi strani ceste ni imel kaj iskat, pa če si hiter ali počasen..... Verjetno pa domača cesta, moč navade.....

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava