Za predsednika Rdečega križa tudi Resnik

25.5.2016 | 09:10

Božidar Resnik (Foto: A. K., arhiv DL)

Božidar Resnik (Foto: A. K., arhiv DL)

Ljubljana, Krško - Za novega predsednika Rdečega križa Slovenije (RSK) se po odstopu Nataše Pirc Musar s tega položaja potegujejo Dušan Keber, Vladimir Topler ter nekdanji direktor krškega Kostaka in nesojeni direktor tamkajšnjega Centra za podjetništvo in turizem Božidar Resnik. Članom glavnega odbora RKS so se predstavili na včerajšnji seji, zbor članov pa bo predsednika izvolil 24. junija.

Med kandidati je širši javnosti najbolj poznan Keber, ki je bil med leti 2000 in 2004 minister za zdravje. Vladimir Topler, kirurg iz Splošne bolnišnice Slovenj Gradec, je v preteklosti dobrih osem let vodil slovenjgraško bolnišnico, a mu vlada leta 2007 po razkritju Računskega sodišča, da si je izplačeval zdravniški dodatek, ni dala soglasja za nov mandat na čelu bolnišnice.

Resnik pa je v preteklosti vodil lokalno komunalno podjetje Kostak v Krškem.

RKS novega predsednika išče po tem, ko je februarja s položaja odstopila Nataša Pirc Musar. Kot so pojasnili na rdečem križu, bo novoizvoljeni predsednik svojo funkcijo opravljal do leta 2019, ko poteče štiriletni mandat, ki se je začel junija lani.

B. B.

Komentarji (3)

25.5.2016 1   (1)   (0)   Oceniprostovoljka 
Priporočam, previdnost pri izbiri predsednika (sedanja sekretarka tudi ni najbolj primerna). Prostovoljci imamo na terenu veliko težav zaradi raznih kadrovskih afer pri RK, zato PREVIDNO, PREVIDNO, da ne bo težav v bodoče.
25.5.2016 1   (1)   (0)   Ocenikrčan 
Prosim vas,a je sedaj že vsak dober za vodit RK spoh pa RESNIK dajte malo pogledat njegovo zgodovino.Kako se je obnašal do sodelavcev v Kostaku.ko je vodil to podjetje pa samo do svoje družine,a je tak človek za vodit humanitarno organizacijo kot je npr.RK,lepo vas prosim za krave past.
25.5.2016 1   (1)   (0)   Ocenijoze 
Krčan ampak imaš,kar prav.To bi bilo za Resnika,saj ni treba veliko delat pa lepo plačo.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava