dolenjska

Župan Macedoni: Ne združujemo vsebin

25.5.2016 | 11:20 | M. M.

Župan je na včerajšnjem srečanju z novinarji komentiral tudi ponedeljkovo novinarsko konferenco v KC Janeza Trdine, na kateri so zaposleni izrazili svoje bojazni pred načrtovanim združevanjem. Občinski svetniki in svetnice bodo o ustanovitvi novega zavoda odločali na jutrišnji seji. (Foto: M. M.)

Župan je na včerajšnjem srečanju z novinarji komentiral tudi ponedeljkovo novinarsko konferenco v KC Janeza Trdine, na kateri so zaposleni izrazili svoje bojazni pred načrtovanim združevanjem. Občinski svetniki in svetnice bodo o ustanovitvi novega zavoda odločali na jutrišnji seji. (Foto: M. M.)

Novo mesto - Župan MO Novo mesto Gregor Macedoni je na včerajšnjem srečanju z novinarji med drugim dejal, da glede načrtovanega novega Zavoda Novo mesto ne združujejo vsebin, kot so kultura, šport, mladina in turizem, ampak iščejo novo (in cenejšo) organizacijsko formo, ki bo vsako od teh štirih področij nadgradila.

»Podobne očitke sem poslušal ob ukinjanju Zavoda za turizem, pa imamo danes več dogodkov, s tem da smo prihranili 150.000 evrov. Enako je bilo ob reorganizaciji občinske uprave, ko smo pet uradov združili v enega. Vsak je ohranil svojo samostojnost in strokovnost, imajo pa skupnega vodjo in odzivi so le pozitivni,« je rekel.

Po njegovem bo enotni zavod učinkovitejši pri lastni produkciji in iskanju zunanjih virov financiranja, prihranke iz naslova skupnega vodenja, računovodstva ipd. pa je že v začetku ocenil na sto tisočakov, s tem da občina nima namena zmanjševati števila zaposlenih.

Vesel je pisem podpore, ki so jih od sorodnih institucij od Trsta do Maribora pridobili v Kulturnem centru Janeza Trdine in Agenciji za šport, a je dodal, da ti podporniki v Novo mesto ne prispevajo nič denarja oz. je tega zelo malo, medtem ko občina sama krije 95 odst. delovanja obeh.

Na srečanju je predstavil tudi tekoče občinske naložbe s področja predšolske vzgoje, izobraževanja, prometne in komunalne infrastrukture. Razveseljiva je bila novica o vse večjem zanimanju investitorjev za odpiranje novih delovnih mest ter obljubljeni podpori kulturnega ministrstva pri prenovi Narodnega doma.

O tem podrobneje v jutrišnji tiskani izdaji Dolenjskega lista in na dl.si.

‹ nazaj

Komentarji (13)

25.5.2016–1 (3) (4)OceniJan 
Kakšni bodo danes kontraargumenti? Spet nekaj na pamet in posploševanje? Pa pljuvanje, ker je pač moderno?
25.5.2016 1 (3) (2)OceniURBAN 
Metanje peska v oči in eno samo spletkarenje, zavajanje, sladkorečje.. V ozadju je toliko neumnosti, da glava boli. lepo priktitih in z mašnico zavitih. Toliko na tvojo provokacijo Jan.. Bomo vidli ko pride soočanje argumentov na vrsto. Brez veze s teboj tu polemizirati o imaginarnem papirnatem zmaju.. počakaj igro pravega tigra ...
25.5.2016 1 (1) (0)Oceniavtokrat 
Oblast dela kar hoče in se ne zmeni za druga mnenja. Nič novega.
25.5.2016Ocenijost 
avtokrat@malo morgen:)
25.5.2016 1 (3) (2)Ocenikorl 
Matr kaj eni rabjo par postenh vzgojnih in bi bil hitro red..
25.5.2016 1 (3) (2)Ocenikončno 
Vau, sem mislil da v tej državi na področju javnega sektorja ne mora iti na bolje. Držim pesti, da kljub egoističnim in ozkoglednim nasprotnikom in komentatorjem zadeva uspe. že itak ni lahko, ampak danes so vsi tako pametni, naredi pa nihče nič. Ko pa kdo pogleda z glavo ven - takoj po butici. Žalostno v tej naši lepi Sloveniji. Vsaj Nm ima kakšen žarek upanja.
25.5.2016 3 (3) (0)Oceniveč dogodkov 
Seveda je bilo "več dogodkov" vendar je šlo za to več denarja. Prej 150.000 EUR Macedoni pa je od več kot 500.000 EUR za protokol nekaj namenil tudi za več dogodkov, katere so organizirali njegovi prijatelji.
25.5.2016—   (2) (2)OceniKadrovnik 
Naj Macedoni končno raje začne delati, kar bi moral, ne pa se ukvarjati z reorganizacijami, pri katerih ene in iste ljudi preklada iz enega mesta na drugo, iz enega oddelka v drugega ... Če je kje problem, potem je tukaj problem v kadru, ne pa v organizaciji. Kar se nenazadnje vidi tudi na delu same občine. Kaj vse nam je Macedoni obljubil pred volitvami, do zdaj pa nič od tistega naredil.
25.5.2016 8 (8) (0)OceniFranc 
Ne vem če je zaposlitev 8 dodatnih prijateljic in prijateljev Macedonija v občinski upravi in povečanje mase za plače za več kot 400 000 EUR res racionalizacija?
26.5.2016–2 (0) (2)Ocenikorl 
rejs ne vem če se ta združba z macedonijem upa k Mraki na špricer za šank ? Lujz je hodu povsod za sak šank je pršu tile pa ne vem če so glih tuk korajžni... ker če se kakšnmi podgurci odpul kot unmi u tisti pupevki Gvido..bo veselje.Ti se sam ženski dama za kilko skrivajo

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava