mladi dopisnik

Radeški otroci v korakih folklore

25.5.2016 | 12:50 | Doroteja Jazbec, foto: Titina Podlesnik

Radeški otroci v korakih folklore
Radeški otroci v korakih folklore

Radeče - Otroci radeškega vrtca, ki svoje plesno znanje in veselje združujejo v Otroški folklorni skupini Ringa Raja, so se pod vodstvom mentorice Jerneje Novak in spremljevalk v aprilu udeležili območnega srečanja otroških folklornih skupin v Radečah in se uvrstili na regijsko srečanje otroških folklornih skupin.

Dom borcev v Šentjanžu pri Dravogradu je tako 12. maja, v sklopu tedna ljubiteljske kulture pod organizacijsko taktirko JSKD za kulturne dejavnosti – Območne izpostave Dravograd, odmeval pod plesnimi koraki malih stopal desetih skupin. Poleg nastopa otrok iz JZ OŠ Marjana Nemca Radeče – Enota vrtec Ringa raja, so se srečanja udeležili še plesni navdušenci iz OŠ Frana Kocbeka Gornji Grad, OŠ Petrovče, VIZ II. OŠ Rogaška Slatina, II. OŠ Slovenj Gradec, OŠ Gustava Šiliha Velenje, OŠ Zreče ter Kulturnega društva Lipa Rečica in Kulturno umetniškega društva Jurij Vodovnik Skomarje (OFS Vitanje). Male radeške folkloriste sta poleg vzgojiteljic in mentorice spremljala še člana Folklorne skupine Brusači, Brane Motoh in Drago Brilej, ki redno prisostvujeta tudi na plesnih vajah. Na vajah utrjujejo petje ljudskih pesmi, igre, ki so jih poznale naše babice in dedki ter ljudske šege in navade. Po besedah mentorice Novakove se otroci srečujejo enkrat tedensko, pred nastopi pa tudi pogosteje vadijo že oblikovan splet, ki ga predstavijo na srečanju.

14 mladih folkoristov so spremljale Mojca Pader, Titina Podlesnik in Maja Ralca, ki so poskrbele za dinamično dogajanje in razvedrilne igre, Novakova pa je po uspešnem nastopu zaključila: »Ni lepše nagrade, kot nasmejane otroške oči, ki polne pričakovanj ponosno žarijo v soju žarometov na čisto pravem »ta velikem odru«.

‹ nazaj

Galerija (10)

01_Radeski vrtec na folklori
02_Radeski vrtec na folklori
03_Radeski vrtec na folklori
04_Radeski vrtec na folklori
05_Radeski vrtec na folklori
06_Radeski vrtec na folklori
07_Radeski vrtec na folklori
08_Radeski vrtec na folklori
09_Radeski vrtec na folklori
10_Radeski vrtec na folklori

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava