novice

Dirka v Gaju; Kdo bo gradil in kdo kupil most? O ljudeh, močnejših od bolezni

25.5.2016 | 18:30 | B. B.

Naslovnica novega Dolenjskega lista

Naslovnica novega Dolenjskega lista

Gaj, tako spokojno ime, pa toliko hrupa okrog njega. Še več ga bo, se bojijo prebivalci okrog vojaškega letališča v Cerkljah, če bo tam res zrasel avtomobilistični poligon in morda celo dirkališče. Da dogajanje pri urejanju Gaja še najbolj spominja na neusmiljeno dirko, pišemo v novem Dolenjskem listu, v katerem lahko preberete, v katerem ovinku se trenutno nahajajo dirkači in kdo je v prednosti.

KULTURNI BOJ IN (NE)ŠPORTNI UMIK

Vroče je tudi v Novem mestu, kjer namerava občina pod eno streho združiti kulturni center in agencijo za šport ter novi ustanovi dodati še pristojnosti s področja turizma in mladine. Kulturniki so se združevanju odločno uprli, po začetnem negodovanju pa so vse manj slišni glasovi športnikov. Jih je kdo utišal?

PONEKOD JIH GRADIJO, DRUGOD PRODAJAJO

V Krškem pa se v kratkem obeta gradnja še tretjega mostu čez Savo. Kdo vse je oddal ponudbo in kdaj bi lahko začeli graditi, preberite v novem Dolenjskem listu, v katerem tudi pišemo tudi o tem, da mostu ni moč le zgraditi, ampak ga lahko tudi prodamo. Sploh, če je lesen, kot tisti v Mršeči vasi, ki bo šel pred gradnjo nadomestnega na licitacijo.

TUJCEM DRAGO RAČUNAL PREVOZE

V novem Dolenjcu pišemo tudi o poštarju, ki jo je skupil v romskem  naselju Žabjak, pa o procesu proti Poljaku, ki so ga med Krškim in Brežicami prijeli policisti, ker je v avtu prevažal dva Sirca in tri Irance.

SPET BREZ PRVOLIGAŠA

Podrobno poročamo tudi o nadvse uspešnem evropskem prvenstvu v raftingu ter komentiramo razplet pravkar končanega državnega prvenstva v nogometu, po katerem bo Novo mesto spet brez prvoligaša.

BORCI ZA ZGLED

Dolenjske novice prinašajo zgodbo o študentki Tanji, ki je niti cerebralna paraliza ne more ustavi na poti do začrtanih ciljev, tokratnemu Dolenjcu pa je priložena še priloga Živa, v kateri pišemo o Belokranjcu, ki se je multiple skleroze lotil z neobičajno, a za zdaj učinkovito terapijo z velikimi odmerki vitamina D.

Več kot dovolj razlogov torej, da si priskrbite svoj izvod Dolenjskega lista.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava