kronika

Prisebni očividec pogasil požar na avtomobilu

26.5.2016 | 13:05 | M. M.

ilustrativna slika (Foto: arhiv DL)

ilustrativna slika (Foto: arhiv DL)

Pred nakupovalnim centrom v Krškem je včeraj okoli pol tretje ure popoldan zagorel avtomobil. Kot so sporočili s PU Novo mesto, je voznik s sopotnico med vožnjo opazil, da se kadi izpod pokrova motorja. Ustavil je pred nakupovalnim centrom, od koder je pritekel priseben gost z gasilnikom in požar uspešno pogasil.

Pogrešajo petelina in kokoši

Krški policisti so včeraj zjutraj opravili ogled kraja tatvine v Straži pri Raki, kjer je v noči s torka na sredo iz kurnika izginilo osem kokoši in petelin. Lastnik je oškodovan za okoli sto evrov, policisti pa sumijo, da je šlo za tatvino.

Ukradli registrsko tablico

Na Ulici Slavka Gruma v Novem mestu so neznanci ponoči iz parkiranega avtomobila ukradli registrsko tablico »NM ZZ-702«. Lastnici so naredili za nekaj deset evrov škode, ki jih bo imela z urejanjem novih tablic in dokumentov.

Poškodovali avtomobil

Metliški policisti so se dopoldne oglasili pri oškodovancu, ki je prijavil poškodovanje svojega avtomobila. Na kraju so ugotovili, da so za zdaj še neznanci ponoči z ostrim predmetom popraskali ter poškodovali lak in barvo na pokrovu motorja in obeh straneh parkiranega avtomobila.

Poškodoval zapornico na meji

Policisti na mejnem prehodu Vinica pa so nekaj po osmi uri na vstopu v državo opravljali mejno kontrolo voznika tovornega vozila iz Hrvaške. Po opravljeni mejni kontroli je voznik speljal, pri tem pa ni bil pozoren, da zapornica na mejnem prehodu še ni dvignjena, in jo je povil. Ker so ni prepričal, ali lahko premik z vozilom opravi varno, so mu izrekli globo, ki jo je plačal takoj.

Okradli starejšega kolesarja

Krški policisti so obravnavali primer drzne tatvine denarnice 74-letnemu kolesarju, ki se je peljal iz Leskovca proti Veliki vasi. Med vožnjo so ga ustavili neznanci z avtomobilom, dve ženski in moški. Domnevno naj bi mu ena od žensk med pogovorom iz žepa ukradla denarnico. Za storilci še poizvedujejo.

Alkohol v prometu

Nekaj pred deveto uro zvečer so policisti na interventni številki 113 sprejeli klic, da se je pri železniškem prehodu Brezina na območju policijske postaje Brežice ustavil voznik avtomobila in ne more naprej. Policisti so ob prihodu na kraj ugotovili razlog – preizkus alkoholiziranosti je pokazal 1.07 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Za voznika in vozilo so poskrbeli domači, policisti pa so zanj uvedli še postopek o prekršku.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava