FOTO: Finale spet brez Krke in Olimpije

26.5.2016 | 23:30

FOTO: Finale spet brez Krke in Olimpije
FOTO: Finale spet brez Krke in Olimpije
FOTO: Finale spet brez Krke in Olimpije
FOTO: Finale spet brez Krke in Olimpije
FOTO: Finale spet brez Krke in Olimpije
FOTO: Finale spet brez Krke in Olimpije
Foto: B. B.

Foto: B. B.

Novo mesto - Tako kot lani v finalu državnega prvenstva v košarki tudi letos ne bo ne Krke ne Union Olimpije. Za najpomembnejšo lovoriko v državi se bosta od sobote dalje merila Zlatorog in Helios Suns. Laščani so na domačem terenu v tretji tekmi polfinala z 68:59 izločili Union Olimpijo, Domžalčani pa so v Novem mestu ugnali Krko s 77:74.

Novomeščani so tako po lanskem porazu s Tajfunom spet klonili v polfinalu. Na odločilni tretji tekmi so večino časa vodili gostje in na koncu zasluženo slavili, čeprav ni veliko manjkalo, pa bi Krki na koncu uspel čudežni preobrat. No, vse skupaj je bilo premalo in prepozno, met Mulalića s polovice terena ob zvoku sirena za podaljšek se je odbil od obroča.

V dvoboju z oslabljenimi Domžalčani, ki so zaradi poškodb v četrtfinalu in polfinalu igrali z le sedmimi igralci, je Krka veljala za favorita, a tej vlogi ni bila kos. Novomeščani so vodili le dvakrat in če so v prvem polčasu še nekako držali priključek, jim to v nadaljevanju ni uspelo. Sproščeni in samozavestni gostje so prvič resneje pobegnili sredi tretje četrtine, ko je Jan Močnik (16 točk, trojke 4:5, 7 podaj) zadel štiri trojke v nizu in svoje moštvo odpeljal na prednost desetih točk. Časa za preobrat je bilo še dovolj, a igra Krke ni stekla, poskusi na silo in na hitro pa niso obrodili sadov,.

Helios je povečeval prednost in tri minute pred koncem prišel do 15 točk naskoka (71:56). Še minuto in 45 sekund do konca je imel vodstvo 74:63, nakar je Stefan Sinovec zadel dve trojki, svoje je pristavil še Matic Rebec in 14 sekund pred iztekom časa je semafor kazal rezultat 74:71. V igri živcev in prostih metov so bili Domžalčani ravno dovolj zbrani, da jim zaslužene zmage Krka v zadnjih sekundah ni uspela iztrgati iz rok.

Vladimir Anzulović, trener Krke: "Rad bi se tudi opravičil našim navijačem. Mislim, da bi Krka morala igrati finale državnega prvenstva, a nam to ni uspelo. Ne glede na to, ali bom trener tudi v prihodnje ali ne, si želim, da bi igralci za Krko igrali z več srca, z manj sebičnosti in da se Krke ne dojema kot le vmesne postaje v karieri, ampak se zanjo živi. To si želim, ker je to moj klub. Na koncu vseeno čestitke fantom, dosegli smo naše cilje, razen tega na koncu."

Jakša Vulić, trener Helios Suns: "Za našo ekipo je to velika zmaga. Čestitke fantom za izjemno tekmo, odvijala se je točno tako, kot smo želeli. Krki nismo dopustili, da bi se z nizom oddaljila, ampak smo ji sledili. V določenem trenutku smo nato zadeli nekaj metov z razdalje in prelomili potek srečanja. V končnici smo napravili nekaj napak, Krki ponudili možnost, da si pribori preobrat, a vendarle ostali dovolj pametni in mirni ter tekmo zaključili v našo korist. Naša edina težava na tem obračunu je bil skok nasprotnikov v napadu, a sem izjemno vesel, da ta ni preveč vplival na razplet."

Krka: Rebec 8 (1:2), Ivanov 13, Sinovec 23 (7:9), Rojc 9, Lalić 14 (4:7), Mulalić 3, Lapornik 4.

Helios Suns: Ju. Močnik (0:2), Čakarun 15 (5:5), Ja. Močnik 16 (2:2), Gorjanc 2, Atanacković 11 (3:3), Lelić 9 (4:6), Robertson 12 (3:4), Vončina 12 (3:4).

Prosti meti: Krka 12:18, Helios Suns 20:26.

Met za tri točke: Krka 8:32 (Sinovec 4, Rebec, Ivanov, Rojc, Mulalić), Helios Suns 9:22 (Ja. Močnik 4, Vončina 3, Lelić, Roberts

B. B.

Galerija

Komentarji (8)

26.5.2016 2   (2)   (0)   Ocenijakac 
kdor igra v šolski telovadnici pred napol praznimi tribunami je lahko zelo zadovoljen s polfinalom. Upajmo da naslednje leto ne bo kakšno 6. mesto..
27.5.2016Ocenine levi ne desni 
se strijam, drugorazreden trener, ekipa "fantov z vseh vetrov" ; ne bi bilo čudno, če bi še crka zaprla pipo...sicer pa obisk vse pove..
27.5.2016Ocenizmago 
Jst tu ne hodm gledat že ne 3 leta. Res je škoda kar se je zgodilo z novomeškim športom.
27.5.2016OceniOpazovalec 
Mislim da bi se Krka mogla osredotočit na en šport oz. ekipo ne pa na vse po malo in potlej ni vse skup nič- košarka totalno negledljiva oz. matranje žoge, nogomet pa je itak zdaj že druga liga
27.5.2016 1   (1)   (0)   Ocenikorl 
Kako se naš šport u Nm dviguje udkr mamo novo ablast na rotovži....namejst na igrišče hodmo molt u cirku :) da bo drugu lejtu bulš hahahahhahahahha Ni kej na šport se pa da u mejst! ma sak dan smo bulš...bravo macedonja. on ni itk nč kriv pr temi, športu zame da lahku kulturnm društvom šenka..unm svojm, ja khurch bomo pa kulturni in verni šport je pa itk za ljune primitivce i. hahahahahahha
27.5.2016OceniJan 
Si prepričan da za sinočnji poraz ni kriv Janša? Morda Kučan? Sicer pa zanimanje publike dovolj pove o stanju. Vržeš ducat tujcev na igrišče brez taktike, pa se dajmo malo žogat. Z enormnim proračunom za slovenske razmere. Brez vsaj kakšnega doma vzgojenega igralca v v ekipi boljše da sploh ni članske ekipe. Velja za vse športe. Gremo kot kure po Olimpijinh stopinjah, namesto da bi se na njihovih napakah učili. Dajmo jih raje ponavljat.
27.5.2016Ocenikorl 
dj dj jan ne klubasej, kukšna ablast taku vse drugu tud šport. ena sama polomjada nobenga športnga duha nej več u mejst samu še molmo vse je kulturnu zamurjenu i u 3 pm....nubenga živlenja več nej čutt u mejst. ku da smo si skup pr maš.24 ur nč od nč nikakvu..
28.5.2016Ocenikiki 
menda ma anzulović 15000€ plače, pa tud glavni igralci pod 5 jurjev ne grejo... in pol tole... sramota.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava