dolenjska

FOTO: OŠ Stična ne postavlja meja ne znanju ne druženju

27.5.2016 | 14:10 | Foto in tekst: J. A.

Na PŠ Višnja Gora so gostje obiskali četrtošolce.

Na PŠ Višnja Gora so gostje obiskali četrtošolce.

Na šolskem zeliščnem vrtu v Ivančni Gorici so predstavniki partnerskih šol zasadili nove rastline.

Na šolskem zeliščnem vrtu v Ivančni Gorici so predstavniki partnerskih šol zasadili nove rastline.

Stična - OŠ Stična se je pred dvema letoma vključila v mednarodni projekt Erasmus+, ki poteka pod naslovom Stari poklici in novi poklici (Old jobs and new jobs). V njem poleg Slovenije sodelujejo še štiri države - Portugalska, Španija, Turčija in Slovaška. V tem tednu OŠ Stična gosti predstavnike partnerskih šol.

»Projekt je potekal dve leti in je imel dva dela, zeliščni je potekal na matični šoli v sodelovanju s samostanom Stična, drugi del s ptujsko čebulo pa na podružnični šoli Višnja Gora. V tem času smo obiskali štiri države, kamor smo vzeli nekaj učencev, ki so imeli možnost spoznavati novo kulturo, nov način dela in se prilagajati novim znanjem,« je povedal eden od koordinatorjev na OŠ Stična Igor Rajner.

Poudaril je, da je bilo za otroke največje bogastvo, da so imeli možnost navezati nove stike s sovrstniki, spoznati nove kulture in konkretno uporabljati jezik, ki se ga učijo v šoli. "Večinoma sporazumevanja je potekala v angleščini, vzporedno pa so si pridobili tudi nekaj novega znanja z različnih področij," je še dodal.

Devetošolec PŠ Višnja Gora Anej Lužar, ki je v projektu sodeloval obe šolski leti, je izpostavil, da je bila to izvrstna izkušnja, ki mu je prinesla nove prijatelje in znanje, obiskal je tudi Slovaško.

Ravnatelj OŠ Stična Marjan Potokar je rekel, da bodo goste iz tujine, med katerimi so tudi učenci iz Turčije, v tem tednu popeljali po najlepših kotičkih občine Ivančna Gorica (ogledali so si samostan Stična, Gradišče nad Stično, šolski muzej na Muljavi, etnološko kmetijo Nose, peljali so se s čolni po Krki, bili so v starodavni Višnji Gori), danes popoldne odhajajo v prestolnico, jutri pa še na obalo.

‹ nazaj

Galerija (23)

erasmus001
erasmus002
erasmus003
erasmus004
erasmus005
erasmus006
erasmus007
erasmus008
erasmus009
erasmus010
erasmus011
erasmus012
erasmus013
erasmus014
erasmus015
erasmus016
erasmus017
erasmus018
Anej Lužar
Ravnatelj Marjan Potokar
erasmus023
erasmus024
erasmus025

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava