Dva poškodovana na AC; nesreča z motorno žago

28.5.2016 | 07:30

Dva poškodovana na AC; nesreča z motorno žago

Včeraj ob 4.25 se je na avtocestnem odseku Čatež–Obrežje pri kraju Podgračeno v občini Brežice zgodila prometna nesreča z udeležbo osebnega avtomobila, pri čemer sta se dve osebi poškodovali. Posredovali so poklicni gasilci PGE Krško, ki so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator na vozilu, nudili pomoč reševalcem pri oskrbi poškodovanih, iz obcestnega jarka s tehničnim posegom izvlekli avtomobil, pomagali vlečni službi ter počistili cestišče. Reševalci UC NMP Brežice so poškodovani osebi na kraju oskrbeli ter ju prepeljali v UC SB Brežice.

Ob 10.23 sta v naselju Rašica, občina Velike Lašče, v naletu trčili osebni vozili. Pri tem se je ena oseba poškodovala. Gasilci PGD Ribnica in GB Ljubljana so zavarovali mesto nesreče, poskrbeli za odklop akumulatorjev, usmerjali promet do prihoda policistov, posuli razlite motorne tekočine z vpojnimi sredstvi in nudili pomoč reševalcem pri oskrbi in prenosu poškodovane osebe do reševalnega vozila. Poškodovano osebo so oskrbeli reševalci NMP RP KC Ljubljana in jo prepeljali v UKC Ljubljana.

Delovna nesreča

Ob 18.03 se je v Ulici heroja Stariha v Črnomlju zgodila delovna nesreča. Občan se je požagal z motorno žago. Reševalci ZD Črnomelj so poškodovanega oskrbeli in odpeljali na zdravljenje v novomeško bolnišnico.

S helikopterjem v UKC

Ob 8.56 je poletel helikopter Slovenske vojske z dežurno ekipo Helikopterske nujne medicinske pomoči v Krško in iz tamkajšnjega ZD prepeljal obolelo osebo v UKC Ljubljana.

Bomba ob Kolpi

Ob 14.22 je bila na brežini reke Kolpe v Vukovcih, občina Črnomelj, najdena ročna bomba, italijanske izdelave iz 2. svetovne vojne. Pripadnika Državne enote za varstvo pred neeksplodiranimi ubojnimi sredstvi sta nevarno najdbo prevzela in jo odpeljala v ustrezno skladišče.

M. K.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava