dolenjska

Izdelki Srca Slovenije zdaj z dokazom kakovosti

29.5.2016 | 10:10 | M. K.

Prejemniki certifikata kolektivne tržne znamke Srce Slovenije (foto: Razvojni center Srca Slovenije)

Prejemniki certifikata kolektivne tržne znamke Srce Slovenije (foto: Razvojni center Srca Slovenije)

Aleksandra Gradišek in dr. Janez Bogataj ob podeljevanju certifikata

Aleksandra Gradišek in dr. Janez Bogataj ob podeljevanju certifikata

Strokovna komisija je ocenila 89 prijavljenih izdelkov

Strokovna komisija je ocenila 89 prijavljenih izdelkov

Bogenšperk - 66 prehranskih in rokodelskih izdelkov z območja Srca Slovenije se po novem ponaša s certifikatom kolektivne tržne znamke Srce Slovenije. Ponudniki teh strokovno ocenjenih in visoko kakovostnih izdelkov so certifikate prejeli na slavnostni podelitvi v petek, 27. maja, na gradu Bogenšperk. Certifikat dokazuje preverjeno kakovost, pristnost in srčno poreklo izdelkov. so sporočili iz Razvojnega centra Srca Slovenije. 

Direktorica Razvojnega centra Srca Slovenije Aleksandra Gradišek je vsem 27 nosilcem certifikata in s tem pravice do označevanja svojih ocenjenih izdelkov z znakom Srce Slovenije izrazila posebno spoštovanje zaradi njihovega zavedanja, da vsak dobro ocenjeni in tržno uspešni izdelek krepi ne le ugled posameznih proizvajalcev, temveč tudi prepoznavnost celotnega območja Srca Slovenije.

Kolektivna tržna znamka Srce Slovenije označuje kakovost na območju 16 občin: Dol pri Ljubljani, Domžale, Hrastnik, Ivančna Gorica, Kamnik, Komenda, Litija, Lukovica, Mengeš, Moravče, Radeče, Šentrupert, Šmartno pri Litiji, Trbovlje, Trzin in Zagorje ob Savi. Proizvajalci so se februarja lahko prijavili na razpis Razvojnega centra Srca Slovenije za pridobitev pravice do uporabe kolektivne tržne znamke. Vseh 89 prijavljenih prehranskih in rokodelskih izdelkov je na ocenjevanju pregledala in ocenila strokovna komisija. Rokodelske izdelke so ocenjevali etnolog dr. Janez Bogataj, svetovalka za načrtovanje turizma in gostinstva dr. Tanja Lešnik Štuhec ter oblikovalec Matej Zupančič. Pri ocenjevanju prehranskih izdelkov se je prvima dvema pridružil še vrhunski kuharski mojster Janez Bratovž.

Član ocenjevalne komisije dr. Janez Bogataj je na slavnostni podelitvi certifikatov izrazil zadovoljstvo z velikim številom prijavljenih izdelkov in poudaril predvsem pomen zgodb in celostne podobe, ki naj spremljajo kvalitetne izdelke iz lokalnih gradiv.

Vsi izdelki s tržno znamko Srca Slovenije ter njihovi ponudniki bodo kmalu predstavljeni v spletnem katalogu na spletni strani www.srce-slovenije.si.

Med prejemniki certifikata kolektivne tržne znamke Srce Slovenije so z našega območja:

-        CAM Simon Clemente s. p., Zlata Clemente, Šentvid pri Stični (ročno izdelana blazina, ročno izdelano otroško ležišče iz volne in bombažnega platna, ročno izdelano otroško ležišče iz volne in lanenega platna)

-        Stanislava Fortuna, Šentvid pri Stični (predpasnik)

-        Rokodelstvo Marjeta Baša, Ambrus (skleda z robom, potočnica)

-       Kmetija Kotar, Branka Kotar, Temenica (orehovo olje, jogurt, domača skuta)

-        Vinska klet Frelih d. o. o., Šentrupert (penina od Fare, modra frankinja, šentrupertska penina, cviček od fare in zeleni silvanec)

-        Kmetija Erjavec, Ivančna Gorica (jabolka idared)

-        Marija Erjavec, dopolnilna dejavnost na kmetiji, Ivančna Gorica (suho mešano sadje, domači jabolčni kis)

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava