posavje

V Brežicah spomladi na voljo ducat upokojenskih oskrbovanih stanovanj

29.5.2016 | 12:30 | M. K.

Foto: Občina Brežice

Foto: Občina Brežice

Brežice - Nepremičninski sklad pokojninskega in invalidskega zavarovanja pri domu upokojencev v Brežicah gradi objekt z 12 novimi oskrbovanimi stanovanji. Ta bodo nared in vseljiva predvidoma spomladi, omenjeni sklad pa bo za gradnjo objekta brez opreme in razsvetljave namenil približno 1,1 milijona evrov, je povedal njegov direktor Florijan Bulovec.

Z Občine Brežice, kjer že imajo na različnih mestih 34 namenskih najemnih stanovanj za upokojence, so sporočili, da je novi stanovanjski objekt zasnovam kot stavba s pritličjem, z nadstropjem, mansardo in dvigalom.

V njegovem pritličju bodo skupni prostor za sestajanje, sanitarije, pralnica in kolesarnica. Stanovanja velikosti od 48 do 62 kvadratnih metrov bodo sestavljena iz predprostora, kuhinje z dnevno sobo, spalnice in kopalnice, imela bodo tudi balkon ali teraso ter shrambo.

Kuhinje bodo opremljene s hladilnikom z zamrzovalnikom in električno kuhalno ploščo, arhitekturno prilagojena kopalnica pa s prho in z držali. Pred objektom bo za najemnike in obiskovalce na voljo 14 parkirnih mest, od katerih bosta dve namenjeni invalidom.

Med pogoji za najem nepremičninski sklad navaja starost najemnika več kot 65 let, primerno zdravstveno stanje, sposobnost samostojnega bivanja in denarno zmožnost. Omenjeni sklad bo brežiška nova oskrbovana stanovanja oddal preko razpisa.

Po podatkih nepremičninskega sklada ima ta v svoji ponudbi več kot 3000 namenskih najemnih stanovanj za upokojence in druge starostnike, med katerimi jih je nekaj več kot 270 oskrbovanih.

Oskrbovana najemna stanovanja imajo v Celju, Kopru, Kranju, Krškem, Ljubljani oz. na Brdu, v Ljutomeru, Logatcu, Mariboru, Murski Soboti, Novi Gorici, Trebnjem, Trzinu in Škofljici.

Prvi objekt z oskrbovanimi stanovanji so ob domu starejših v Logatcu zgradili leta 2001. Med zadnjimi pa so na Škofljici pri Ljubljani aprila v uporabo predali objekt s 30 oskrbovanimi stanovanji, so še navedli pri nepremičninskem skladu.

Zvočni zapisi

Direktor Nepremičninskega sklada Florijan Bulovec o načrtovanih oskrbovalnih stanovanjih v Brežicah

Župan Ivan Molan o sestanku s predstavniki Nepremičninskega sklada

‹ nazaj

Komentarji (3)

30.5.2016Oceniupokojenka 
Nepopolna dobra novica! Kolikšna je najemnina?
10.8.2016OceniDolenc 
No, ve kdo kakšna je najemnina?
10.8.2016Ocenismart 
Najemnina đabe - ena penzija. Glede ostalih stroškov pa prosite svoje otroke in vnuke.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava