kronika

Pogin rib v Stranjskem potoku; danes brez elektrike

30.5.2016 | 07:10 | M. K.

Tako je včeraj zagorelo v Višnji Gori ... (Foto: arhiv; J. A.)

Tako je včeraj zagorelo v Višnji Gori ... (Foto: arhiv; J. A.)

Včeraj ob 18.02 uri so v Stranjskem potoku v naselju Stranje, občina Krško, ribiči RD Brestanica-Krško opazili večje število poginulih rib in ostalega vodnega življa. O dogodku so bili obveščeni policija in inšpektor Inšpektorata RS za kmetijstvo, gozdarstvo, lovstvo in ribištvo.

O včerajšnjem požaru v Višnji Gori smo že poročali. Na ReCO dodajajo, da je ob 17.41 na Grintovcu zagorel pomožni objekt ob stanovanjski hiši. Ogenj se je razširil še na ostrešje stanovanjske hiše. Posredovali so gasilci iz PGD Stična, Višnja Gora, Kriška vas, Vrh nad Višnjo Goro, Šentvid pri Stični in Ivančna Gorica. Požar so pogasili, ostrešje prekrili s PVC folijo ter vršili požarno stražo do jutra.

Ob 20.18 je v industrijskem objektu v naselju Pleš, občina Žužemberk, počila vodovodna cev. Gasilci PGD Hinje so zaprli ventil, izčrpali vodo in očistili prostore. O dogodku so bili obveščeni policisti.

Danes brez elektrike

Distribucijska enota Novo mesto - nadzorništvo Metlika obvešča, da bo danes:

- od 8.00 do 14.00 ure zaradi del na distribucijskem omrežju in napravah prekinjena dobava električne energije odjemalcem, ki so oskrbovani iz TP BOJANJA VAS izvod Boj. vas v hrib;

- od 8.00 do 14.00 ure pa tudi odjemalcem, ki so oskrbovani iz TP KOT POSTAJA, TP GABER PRI SEMIČU.

Nadzorništvo Šentjernej obvešča odjemalce, da bo danes:

- od 8.00 do 10.00 ure zaradi del prekinjena dobava električne energije odjemalcem, ki so oskrbovani iz TP BELA CERKEV

- od 11.00 do 13.00 ure pa odjemalcem, ki so oskrbovani iz TP OREŠJE.

V primeru slabega vremena bodo dela prestavljena.

Distribucijska enota Krško obvešča odjemalce električne energije, da bo danes zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije na območju nadzorništva Krško mesto, na območju TP Velika vas izvod Gorenja vas med 8. in 14. uro, na območju TP Mali Podlog izvod Gržeča vas desno med 10. in 11. uro ter na območju nadzorništva Sevnica, na območju TP Šmarje 3 izvod Klenovšek, Teraž med 8. in 10. uro.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava