kronika

Pijan trčil v ograjo. Padla kolesar in motorist

30.5.2016 | 11:20 | M. M.

ilustrativna slika (Foto: PU Novo mesto, arhiv DL)

ilustrativna slika (Foto: PU Novo mesto, arhiv DL)

V noči na soboto se je prometna nesreča zgodila v Družinski vasi. Policisti so ugotovili, da je 27-letni voznik zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča izgubil oblast nad vozilom in trčil v varovalno ograjo. Povzročitelj nesreče je imel v litru izdihanega zraka 0,52 miligrama alkohola (1,08 g/kg), danes poročajo s PU Novo mesto.

Včeraj padla kolesar in motorist

V Novem mestu je 45-letni kolesar zaradi neprilagojene hitrosti včeraj izgubil oblast nad kolesom, padel in se lažje poškodoval. Poškodbe so mu oskrbeli v novomeški bolnišnici.

Nekaj pred 20. uro pa je prav tako v Novem mestu 51-letnik zaradi neprilagojene hitrosti glede na mokro in spolzko vozišče izgubil oblast nad motorjem in padel. Poškodovanega motorista so reševalci odpeljali v bolnišnico.

Ostali brez vozil

Med kontrolo prometa v Boštanju so policisti minuli petek ustavili voznika avtomobila Volkswagen golf. Ugotovili so, da 49-letnik nima veljavnega vozniškega dovoljenja, zato so mu avtomobil zasegli in o kršitvi z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

V Sevnici so avtomobil znamke Fiat cinquecento zasegli 20-letnemu vozniku. Med postopkom so namreč ugotovili, da kršitelj vozi avtomobil kljub sankciji prepovedi vožnje motornega vozila in začasnemu odvzemu vozniškega dovoljenja. Zoper kršitelja bodo napisali obdolžilni predlog.

V okolici Otočca so policisti prav tako v petek dopoldan ustavili voznico avtomobila Fiat cinquecento in ji zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. 46-letna kršiteljica je imela v litru izdihanega zraka 0,64 miligrama alkohola (1,33 g/kg). Policisti so še ugotovili, da nima veljavnega vozniškega dovoljenja, saj še nikoli ni opravila vozniškega izpita, vozila pa je neregistriran avtomobil. Zaradi kršitev so ji izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Med opravljanjem nalog v okolici Novega mesa so policisti v petek ustavili še 21-letnega voznika mopeda, ki je na mopedu prevažal še dve osebi – 20-letno žensko in otroka, starega dve leti. 21-letni kršitelj nima veljavnega vozniškega dovoljenja, vozil pa je neregistiran moped. O kršitvah so policisti z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Iz vikendov kradli orodje

V noči na petek je v Črmošnjicah pri Stopičah nekdo vlomil v dve počitniški hiši in ukradel kosilnico, motokultivator in električno ročno orodje. Lastnika sta oškodovana za okoli 2600 evrov. V okolici Šentjerneja pa je konec prejšnjega tedna neznanec vlomil v zidanico in odpeljal kosilnico. Škode je za okoli 400 evrov.

Nezakonito čez mejo

Policisti Policijske postaje Metlika so v soboto popoldan med opravljanjem nalog varovanja državne meje pri Krasincu izsledili in prijeli osem državljanov Srbije, ki so nezakonito prestopili državno mejo preko jezu čez Kolpo. Po zaključenem postopku so tujce predali hrvaškim varnostnim organom.

Zasegli ukraden avtomobil

Na avtocesti pri Dobruški vasi so policisti v soboto v večernih urah ustavili voznika kombiniranega vozila, ki je na prikolici prevažal avto znamke BMW. 46-letni državljan Hrvaške naj bi avtomobil kupil v Italiji. Policisti so pregledali dokumente vozila in ob preverjanju v schengenskem informacijskem sistemu ugotovili, da je bil ukraden v Italiji. Vozilo so zasegli in o ugotovitvah seznanili pristojno tožilstvo.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava