kronika

FOTO: V trčenju tovornjakov na AC poškodovanih še 9 avtomobilov

30.5.2016 | 20:40 | M. M., foto: PGD Trebnje

FOTO: V trčenju tovornjakov na AC poškodovanih še 9 avtomobilov
V nesreči na avtocesti je bilo poleg tovornjakov uničenih še devet avtov. (Foto: PGD Trebnje)

V nesreči na avtocesti je bilo poleg tovornjakov uničenih še devet avtov. (Foto: PGD Trebnje)

Nekaj pred 14. uro se je zgodila prometna nesreča na avtocesti, v smeri proti Ljubljani, pred odcepom za Bič. »Po prvih ugotovitvah policistov s kraja je prišlo do trčenja dveh tovornih vozil. Po trčenju je s tovornega vozila za prevoz osebnih avtomobilov popadalo nekaj vozil, prišlo je tudi do požara. Požar so gasilci hitro omejili in pogasili. Enega izmed udeleženih voznikov so reševalci odpeljali v bolnišnico,« je popoldne sporočila Alenka Drenik s PU Novo mesto.

Avtocesta je bila na tem delu dlje časa zaprta za ves promet. Iz novomeškega ReCO so pozno popoldne dodali, da so trebanjski reševalci oskrbeli dva poškodovana udeleženca in ju odpeljali na zdravljenje v novomeško bolnišnico. Gasilci PGD Trebnje, Veliki Gaber in Velika Loka so pogasili požar, posuli razlite motorne tekočine z vpojnim sredstvom in preprečili nadaljnje iztekanje goriva iz poškodovanjih vozil. Podjetje Kemis je iz rezervoarjev poškodovanih vozil in jaškov prečrpalo okoli 300 litrov goriva. V nesreči je bilo poleg dveh tovornih vozil poškodovanih oziroma uničenih še devet avtomobilov.

Pogasili požar

Dežurni na 112 še poročajo, da so po 14. uri v Podbevškovi ulici v Novem mestu na začasni deponiji goreli gradbeni odpadki. Požar so pogasili gasilci GRC Novo mesto in PGD Šmihel. Škode ni bilo.

Ob 12.40 so posredovali gasilci PGD Sevnica na Drožanjski cesti v Sevnici, kjer so gorele palete pred stanovanjsko hišo. Požar se je razširil skozi garažna vrata v hišo, na balkon in opaž strehe. Gasilci so požar pogasili, pregledali in prezračili prostore. Obveščene so bile pristojne službe, so dodali iz ReCO Brežice.

Po 14. uri pa so posredovali tudi gasilci PGD Loče in PGD Mihalovec v kraju Loče, občina Brežice, kjer je na površini 0,015 ha gorela trava in grmičevje. Gasilci so požar pogasili.

‹ nazaj

Galerija (10)

tre001
tre002
tre003
tre004
tre005
tre006
tre007
tre008
tre009
tre010

Komentarji (1)

1.6.2016Oceniobčan 
Kaj se je zgodilo z voznikom darsovega kamiona? Drgače pa ja ta ovinek zna biti nevaren. Se mi je že zgodilo da me je nekam čudno vleklo v njem. Od vseh avtocest kar jih imamo v Sloveniji, ima prav ta dolenjka prav nenavadne radije v ovinkih, pri dolečnih imam slab občutek že pri 130 km/h.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava