posavje

3. Oldtimer Show: Indijančeva glava in »auto decenije«

31.5.2016 | 10:30 | M. M., foto: Peter Prašnički

3. Oldtimer Show: Indijančeva glava in »auto decenije«
3. Oldtimer Show: Indijančeva glava in »auto decenije«

Krško - Z radovednostjo, nostalgijo in dobrimi občutki v srcih se je 4-tisočglava množica obiskovalcev trla ob sveže zloščeni pločevini herojev cest iz tistih nekdanjih časov, je danes v imenu organizatorjev sporočil Peter Prašnički.

Na 3. Oldtimer showu 2016 pred Qlandio v Krškem, ki so ga priredili v okviru občinskega praznika in v sodelovanju z veteransko zvezo SVAMZ, se je v sončnem nedeljskem dopoldnevu zbrala množica med 150 in 200 avtomobilov, motorjev, kombijev, avtodomov, tovornjakov in ostalih vozil z enim samim skupnim imenovalcem – oldtimerji.

»Lastniki vozil, ki so prišli iz domačega kraja, bližnje okolice in vseh preostalih koncev naše dežele ter s sosednje Hrvaške, so na ogled pripeljali svoje jeklene ljubljenčke, od katerih so nekateri v pogosti uporabi, ostali pa so ljubosumno in skrbno čuvani v zaprtih prostorih ter le redko vidni željnim pogledom. Med atraktivnimi avtomobili je bil letos zagotovo najstarejši Pontiac z delno lesenimi platišči iz davnega leta 1928, ki na pokrovu motorja ponosno nosi podobo indijančeve glave, druga starosta pa Ford iz 1938. Težko se izbrišejo vsi, za nekatere mladostni spomini na naše hrošče, Diane in slavnega »jugota«, ki so mu v najboljših časih podelili naslov »Yugo - auto decenije«. Redek okras pa si lasti Fiat 124 iz sosednje Hrvaške, ki od lanskega leta nosi podpis oblikovalca tega avtomobila iz leta 1967, g. Toma Tjaarde,« dodaja Prašnički.

Med udeleženimi vozili jih je bilo kar nekaj naprodaj, tako da so si lahko stari in bodoči novi lastniki izmenjali informacije.

Dogodek je odprl predstavnik občine Krško, popestrili pa so ga številni plesni in glasbeni nastopi ter izjemna povezovalka programa. Za dobro počutje obiskovalcev je bilo dodatno poskrbljeno z odlično hrano in hladni osvežilnimi napitki.

»Glede na zanimivost dogodka lahko s precejšnjo verjetnostjo napovemo že dogodek v prihodnjem letu, torej 4. Oldtimer Show Krško, ki se bo zopet odvijal zadnji vikend v maju,« je zaključil.

‹ nazaj

Galerija (11)

o-11
o-12
o-13
o-14
o-15
o-16
o-17
o-18
o-19
o-20
o-21

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava