kronika

Za nesrečo na avtocesti odgovorna oba voznika

31.5.2016 | 14:45 | M. M.

Foto: PGD Trebnje

Foto: PGD Trebnje

Foto: PGD Trebnje

Foto: PGD Trebnje

Policisti Postaje prometne policije Novo mesto so ugotovili, da sta za včerajšnjo prometno nesrečo na avtocesti pri Medvedjeku odgovorna oba udeležena voznika tovornih vozil, zato bodo obema izdali plačilne naloge.

Ugotovili so namreč, da je 62-letni voznik vozil tovornjak s pripetim polpriklopnikom z natovorjenimi avtomobili po avtocesti iz smeri Obrežja proti Ljubljani. Pri Medvedjeku ni vozil po sredini voznega pasu, ampak je zapeljal preko neprekinjene črte, ki ločuje desni prometni pas od odstavnega pasu. Na tem delu ceste je bilo na odstavnem pasu ustavljeno tovorno vozilo, ki ni bilo označeno, prav tako ni bilo označeno, da se na tem delu ceste opravljajo dela. 42-letni voznik se je v tem času nahajal izven tovornega vozila, kje natančno, pa policisti še preiskujejo. 62-letni voznik je trčil v ustavljeno tovorno vozilo, ki je prebilo ograjo in se prevrnilo po nasipu. Po nasipu je padel tudi 42-letni voznik. Po trčenju so s polpriklopnika padla tri vozila, vnel se je ogenj in zajel šest novih vozil, naloženih na polpriklopnik.

Požar so gasilci hitro omejili in pogasili. Oba udeležena voznika so reševalci odpeljali v bolnišnico, kjer so jima oskrbeli lažje poškodbe.

»Avtocesta je bila v smeri proti Ljubljani zaprta za ves promet do 19.40 ure. Obvoz so urejali policisti in se z različnimi ukrepi trudili zagotavljati pretočnost prometa na obvoznih cestah. V najkrajšem možnem času so do izvoza z avtoceste varno pospremili tudi voznike osebnih vozil, ki so obtičali na avtocesti za mestom, kjer se je zgodila prometna nesreča,« je dodala Alenka Drenik s PU Novo mesto.

Škode za pet in 25 tisoč evrov

Sevniški policisti so bili včeraj nekaj pred 13. uro obveščeni o požaru stanovanjske hiše v Sevnici. Po prvih ugotovitvah naj bi lastnik na dvorišču zakuril ogenj pod parnim kotlom. Ogenj se je razširil na seno, ki je bilo v bližini, in zajel zunanji del stanovanjske hiše. Ogenj so gasilci omejili in pogasili, škode pa naj bi bilo za okoli 5.000 evrov. Policisti bodo po zaključeni preiskavi o ugotovitvah seznanili pristojno tožilstvo.

Kot smo poročali, je sinoči nekaj po 19. uri zagorel tudi gospodarski objekt (kozolec) v Tomažji vasi. Po prvih zbranih obvestilih in ugotovitvah naj bi najprej zagorelo leseno ostrešje gospodarskega objekta, ogenj pa se je razširil in zajel celoten objekt. Škode naj bi bilo za okoli 25.000 evrov. Požar so gasilci omejili in pogasili policisti pa okoliščine oziroma vzrok za nastanek požara še preiskujejo.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava