avto moto

Drevi reprezentanca v Terenzanu, v soboto Zlati znak občine Krško

2.6.2016 | 14:15 | Mitja Pungarčič/Mediamark

Ilustrativna fotografija (Arhiv DL)

Ilustrativna fotografija (Arhiv DL)

Krško - Danes zvečer ob 21. uri se bo slovenska speedway reprezentanca na kvalifikacijski dirki v italijanskem Terenzanu poskušala prebiti na zaključni turnir med osem najboljših reprezentanc sveta. Nasproti jim bodo stali Latvijci, Nemci in Italijani. Tokrat se je selektor Franci Kalin odločil, da pomladi reprezentanco, tako da bodo zraven kapetana Mateja Žagarja (AMTK Ljubljana) in Matica Ivačiča (AMD Krško) za izbrano člansko vrsto nastopila še oba najboljša mladinca, in sicer Nick Škorja (AMTK Ljubljana), ki je v vse boljši formi, in dvakratni mladinski državni prvak Žiga Kovačič (KST Bistrica ob Sotli), ki pa ima letos precej vidno krizo.

Selektor Kalin bi verjetno na tej dirki raje kot Kovačiča uporabil Aleksandra Čondo (ST Lendava), ki pa se je letos sistemskim dirkam in reprezentančnemu nastopu odrekel zaradi slabše pripravljenosti. Precej nejevoljen pa je bil predvsem Denis Štojs (AMD Krško), ki ni dočakal povabila v reprezentanco. Kako se bodo letos odrezali naši fantje, bomo kmalu izvedeli. Letos izrazitega favorita med temi štirimi reprezentancami ni.

Že v soboto pa se bodo dirkači pomerili na tradicionalni dirki za Zlati znak občine Krško. Od slovenskih voznikov bodo na dirki nastopili Štojs, Ivačič, Kovačič in Škorja, kot rezervi pa bosta na svojo priložnost čakala Čonda in Luka Omerzel (AMTK Ljubljana). Štartna lista je bila sicer že objavljena, a prihaja, kot je to značilno za pozivne dirke, tudi do sprememb, saj nekateri tekmovalci iz profesionalnih lig, ki so svoj nastop že potrdili, ne dobijo štartnega dovoljenja svojih klubov. Zlati Znak občine Krško bo vsekakor dobrodošla dirka za vse ljubitelje speedwaya, kjer bodo naši vozniki pred domačo slovensko publiko poskušali doseči čim boljše uvrstitve.

‹ nazaj

Komentarji (1)

2.6.2016Ocenidd 
Škoda morda, da Štojs ne gre v Terenzano, saj je tam že znal presenititii vse in nabrati kr nekaj točk. Morda pa tudi škoda, da Krčani ne dajo Čonde na štartno listo za redni del...ker je ponavadi tako polovice neka kvaliteta, polovica pa polnjenje liste....

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava