dolenjska

Deset let občine Šentrupert

3.6.2016 | 12:00 | J. S.

Tatjana Mihelčič Gregorčič (Foto: J. S.)

Tatjana Mihelčič Gregorčič (Foto: J. S.)

Andrej Brcar

Andrej Brcar

Ruža Brcar

Ruža Brcar

Letošnji občinski nagrajenci z županom Rupertom Goletom

Letošnji občinski nagrajenci z županom Rupertom Goletom

Šentrupert - Občina Šentrupert letos praznuje 10-letnico samostojnega delovanja. Osrednjo prireditev v počastitev občinskega praznika so pripravili včeraj, na njej pa so osmič zapovrstjo podelili občinska priznanja – listino je prejela Tatjana Mihelčič Gregorčič, priznanji pa Andrej Brcar in Ruža Brcar.

Listino občine Šentrupert sicer podeljujejo posameznikom, skupinam posameznikov, društvom ter drugim organizacijam in skupnostim za enkratne izjemne dosežke kot spodbudo za nadaljnje strokovno delo in aktivnosti na posameznih področjih delovanja. Letos jo je župan podelil Tatjani Mihelčič Gregorčič ob 40-letnici delovanja Glasbene šole Trebnje za njeno 30-letno uspešno vodenje javnega zavoda, ki spodbuja h glasbenemu ustvarjanju številne mlade in vzgaja vrhunske glasbenike, ki navdušujejo občinstvo tudi zunaj meja Slovenije.

V Šentrupertu občinska priznanja podeljujejo posameznikom, podjetjem, zavodom, društvom ter drugim organizacijam in skupnostim za izjemne uspehe na posameznih področjih družbenih dejavnosti in gospodarstva, ki prispevajo k nadaljnjemu razvoju in ugledu občine. Letos so podelili dve. Priznanje občine Šentrupert je prejel Andrej Brcar za dolgoletno vpetost v delo in razvoj šahovske dejavnosti tako v kraju kot širše, posebej za spodbujanje mladih za vključevanje v šah in tesno povezanost z najvidnejšimi šahovskimi osebnostmi Slovenije. Drugo priznanje pa je šlo v roke Ruži Brcar za dolgoletno prostovoljno delo v humanitarni organizaciji Rdeči križ in požrtvovalnost ter pripravljenost pomagati pri različnih akcijah v občini, posebej pri organiziranju pomoči potrebnim.

V Šentrupertu občinski praznik obeležujejo 2. junija v spomin na dokončanje večdesetletne gradnje cerkve svetega Ruperta, gotske lepotice ter osrednjega kulturnega spomenika Šentruperta in Mirnske doline. Gradnjo so zaključili pred 519 leti.

Na včerajšnji slovesnosti se je župan Rupert Gole ozrl na prehojeno pot in izpostavil največje dosežke mlade občine, med katerimi je izpostavil obnovo tukajšnje osnovne šole in gradnjo vrtca, rekonstrukcijo vpadnice od Prelesja do Šentruperta, druga šentrupertska vpadnica bo predvidoma urejena prihodnje leto, je napovedal, v nagovoru pa je tudi izpostavil pomen šentrupertskega muzeja na prostem – Dežele kozolcev. Včerajšnji slavnostni govornik pa je bil prvi častni občan Jože Frelih, ki je predstavil zgodovino Šentruperta in okoliških krajev v zadnjih 200 letih.

Na prireditvi, ki jo je povezovala Petra Krnc, sta nastopili tudi domači osnovnošolki Manja Kisovec in Megi Lokar Klančar, ki sta pod mentorstvom Martine Gorenc pripravili skeč, v katerem sta strnili iskrive misli vrtičkarjev in učencev o tem, kako vidijo Šentrupert čez deset let. Kulturni program so sooblikovali učenci in učitelji Glasbene šole Trebnje, ki letos praznuje 40-letnico delovanja. Župan je ob tej priložnosti nekdanjim in sedanjim učencem, ki so dosegli izjemne dosežke na glasbenih tekmovanjih in so doma iz Šentruperta, podelil priložnostne zahvale. Prejeli so jih: Ana in Jan Anderlič, Gaja Brezovar, Hana in Jaša Dragar, Kristina Gregorčič, Tjaša Starič in Alma Zupan.

Zvočni zapisi

Rupert Gole ob desetletnici občine Šentrupert

‹ nazaj

Galerija (20)

Obcisnki prraznik sentrupert 001
Obcisnki prraznik sentrupert 002
Obcisnki prraznik sentrupert 003
Obcisnki prraznik sentrupert 004
Obcisnki prraznik sentrupert 005
Obcisnki prraznik sentrupert 006
Obcisnki prraznik sentrupert 007
Obcisnki prraznik sentrupert 008
Obcisnki prraznik sentrupert 009
Obcisnki prraznik sentrupert 010
Obcisnki prraznik sentrupert 011
Obcisnki prraznik sentrupert 012
Obcisnki prraznik sentrupert 013
Obcisnki prraznik sentrupert 014
Obcisnki prraznik sentrupert 015
Obcisnki prraznik sentrupert 016
Obcisnki prraznik sentrupert 017
Obcisnki prraznik sentrupert 018
Obcisnki prraznik sentrupert 019
Obcisnki prraznik sentrupert 020

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava