Zlati znak Tarasenku, pokal Franca Babiča odplaknil dež

5.6.2016 | 15:00

Zlati znak Tarasenku, pokal Franca Babiča odplaknil dež
Zlati znak Tarasenku, pokal Franca Babiča odplaknil dež
Zlati znak Tarasenku, pokal Franca Babiča odplaknil dež

Krško - Triintrideseti Zlati znak občine Krško je postregel z dobro zasedbo in dobro dirko. Precej močna vozniška zasedba je tako pričakovano uprizorila prave gladiatorske boje, a jo je pred koncem organizatorju zagodlo vreme. Zadnja baterija štirih voženj se je tako odvila po deževnem vremenu in na koncu se je zmage veselil Vadim Tarasenko iz Rusije pred Avstralcem Troyem Bachelorjem in starim znancem krškega ovala Hrvatom Jurico Pavlicem. Na dirki smo videli tudi zelo hud padec domačega voznika Matica Ivačiča, ki pa se je na srečo končal brez hujših posledic. Dobro dirko pa je zaznamoval tudi zelo slab obisk, saj se je na stadionu Matije Gubca v Krškem zbralo le dobrih 1.000 gledalcev.

Organizatorju, AMD Krško, je letos uspelo sestaviti zelo dobro štartno listo in vsi tisti, ki so prišli na dirko, zagotovo niso bili razočarani. Dobri boji tekmovalcev so se vrstili iz vožnje v vožnjo in na noge dvigovali maloštevilne gledalce. Tokrat velja še posebej pohvaliti mladega Laščana Nicka Škorjo, ki je navduševal z borbenimi vožnjami in prehitevanji celo dirko. Viden napredek po precej dolgi krizi se je pokazal tudi pri drugem mladincu Žigi Kovačiču, ki se je dobro boril z močno konkurenco. Nekoliko drugače pa je bilo pri domačima voznikoma AMD Krško Maticu Ivačiču in Denisu Štojsu. Ivačič se je tako kot Štojs zelo trudil, a ni šlo vse po načrtih. Kot lahko spodaj poslušate na avdio izjavi selektorja Kalina, je Ivačičevemu padcu v sedemnajsti vožnji zagotovo botroval preslab agregat, na kar je Kalin opozoril že na dirki v Italiji. Seveda se postavlja vprašanje samo po sebi, ali AMD Krško res finančno ne zmore pomagati svojim voznikom, da pridejo do boljšega materiala, ali pa mu krški funkcionarji nekako niso naklonjeni? In vendar gre pri tem tudi za varnost in iz tega bi enostavno morali izhajati. Drugi voznik AMD Krško Denis Štojs pa se tokrat imel nekaj smole z nastavitvami svojih motorjev in, kot je dejal, predvsem rabi več dirk, da bi lahko bil konkurenčen tudi v takšni konkurenci.

Na tokratni dirki smo sicer opazili kar nekaj gospodarstvenikov in lokalnih politikov, ki krškemu klubu lahko priskočijo na pomoč. Upajmo le, da jih niso prestrašile na pol prazna tribuna in zelenica ob stezi in da bi končno tudi s pomočjo sponzorjev zavel v AMD Krško nekoliko drugačen red, predvsem pa spoštovanje do dirkačev, zaradi katerih ljudje tudi pridejo na dirke.

Izjave slovenskih tekmovalcev in selektorja Kalina lahko poslušate na tej povezavi

Rezultati so na tej povezavi

Mitja Pungarčič/Mediamark
Foto: Sašo KLjučarič/Photospeed.si

Galerija

Komentarji (1)

5.6.2016Oceninn 
Potem je že imel Ivačič premajhen zobni gor, pa je šel motor naravnost..... Kako so pa včasih vozili, ko so bile moči motorjev manjše kot sedaj......ni vse v moči, kot se sedaj piše, da je krivo za vse..... Je pa dejstvo, da z slabim agregatom nisi konkurenčen, s pravimi nastavitvami pa ne ogrožaš sebe in drugih.....

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava