Zaključek natečaja o domovini

8.6.2016 | 13:35

Foto: M. L.

Foto: M. L.

Foto: M. L.

Foto: M. L.

Foto: M. L.

Foto: M. L.

Brežice - Potem ko so posavski osnovnošolci sodelovali na literarnem, likovnem in fotografskem natečaju Moja rodna domovina – od zrna do kruha, so dosežke udeležencev predstavili v osnovni šoli Brežice.

Na prireditvi 6. junija v telovadnici te šole sta zbrane nagovorila ravnateljica Marija Lubšina Novak in brežiški župan Ivan Molan. Oba sta poudarila, da domovina Slovenija letos praznuje svojih 25 let. Ravnateljica je tudi izrazila veselje nad tem, da podelitev ob zaključku natečaja gosti brežiška osnovna šola. Župan, ki je govoril v imenu županov vseh posavskih občin, je dejal, da so uspehi potrjujejo, da ima to območje sposobne ljudi. Omenil je tudi, da se bodo nekatere osnovnošolci in gimnazijci udeležili mednarodnega tekmovanja iz znanja na Tajskem.

S prireditvijo so počastili, kot sta povedali tudi povezovalki sporeda Rea Doria Bergant in Hana Škrinjar, spomin na začetnika slovenskega jezika Primoža Trubarja, 140. obletnico rojstva Ivana Cankarja, 25-letnico samostojnosti Slovenije ter zaznamovali svetovni dan okolja.

Dogodek so popestrili s sporedom, v katerem so z različnimi prispevki nastopili učenci brežiške in nekaterih drugih šol iz Posavja.

V telovadnici je bila tudi na ogled razstava nagrajenih likovnih in fotografskih izdelkov z natečaja.

Na natečaju so sodelovale iz Posavja osnovne šole Artiče, Bistrica ob Sotli, Brestanica, Brežice, Krmelj, OŠ Ana Gale Sevnica, Podbočje in Tržišče.

M. L.

Galerija

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava