kolesarstvo

Napetost pred začetkom dirke Po Sloveniji je na vrhuncu

15.6.2016 | 18:45 | J. A., foto: Luka Maselj

Napetost pred začetkom dirke Po Sloveniji je na vrhuncu
Napetost pred začetkom dirke Po Sloveniji je na vrhuncu

Novo mesto - Pred 23. dirko Po Sloveniji, ki se bo pričela jutri v Ljubljani, narašča napetost tako med organizatorji kot med tekmovalci.Zadnji nastopi so pokazali, da so Adriini kolesarji dobro pripravljeni in ponovno lahko računajo na visoka mesta, so sporočili iz novomeškega kolesarskega kluba.

Dodajajo, da bo konkurenca na letošnji dirki najmočnejša do sedaj. Nastopilo bo 19 ekip, od tega kar šest svetovne serije. Hud boj bo potekal tudi med šprinterji, saj je letošnja šprinterska zasedba res zvezdniška.

KK Adria Mobil trenutno nima kolesarja, ki bi se kosal z najboljšimi v zaključnih sprintih, ima pa kar tri kolesarje, ki se lahko kosajo z najboljšimi v skupni razvrstitvi, pravijo v klubu. V svojih vrstah ima dva kolesarja (Radoslav Rogina in Jure Golčer),  ki sta dirko skupaj zmagala že trikrat.

Glede na zadnje rezultate ima še največ možnosti mladi Domen Novak, ki je specialist za težke etapne dirke. Lani je osvojil belo majico kot najboljši kolesar do 23 let, letos ima še višje cilje.

Domen Novak: »Pripravljen sem dobro, saj smo formo tempirali za dirko Po Sloveniji. Pričakovanja so zmeraj visoka. Dal bom vse od sebe, da bom pomagal ekipi in iztržil kar se da dober rezultat. Upam da bom oblekel vsaj belo majico«

Jure Golčer: »Kot vedno se za domačo dirko skušam kar najbolje pripravit. Z ekipo smo bili na pripravah v Planici, kjer smo dobro trenirali. Ogledali smo si tudi traso 2. in 3. etape, tako da ni neznank. Pred samo dirko je o uvrstitvah nehvaležno govorit. Lahko pa zagotovim, da bomo dali vse od sebe in da bo konkurenca imela probleme z nami v boju za najvišja mesta«.

Za KK Adria Mobil bodo nastopili: Radoslav Rogina, Jure Golčer, Domen Novak, David Per, Gorazd Per, Gašper Katrašnik, Matej Drinovec in Jon Božič

‹ nazaj

Zvočni zapisi

Direktor dirke Bogdan Fink o trasi letošnje kolesarske dirke Po Sloveniji

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava