kolesarstvo

Ulessi zmagovalec kronometra, Estonec ohranil rumeno majico; danes zaključek v Novem mestu

19.6.2016 | 07:05 | M. K.

Ulessi zmagovalec kronometra, Estonec  ohranil rumeno majico; danes zaključek v Novem mestu

Po dveh dneh 23. dirke Po Sloveniji se je končno uresničila napoved ekipe Lampre in je njen favorit Diego Ulesse z najhitrejšim časom na kronometru osvojil včerajšnjo 3. etapo. Progo, dolgo 16,8 kilometra z dvema zahtevnima vzponoma, je prevozil v času 28:23:00 in s tem dokazal, da je tudi po dveh zelo dolgih etapah vendarle ohranil dovolj moči za kronometer na Celjsko kočo. Drugi najhitrejši je bil zmagovalec 2. etape, Estonec Rein Taaramae (Katusha), ki je tako ohranil rumeno majico in ga mnogi že vidijo v vlogi končnega skupnega zmagovalca letošnje dirke, ki se bo končala danes na novomeškem Glavnem trgu. Tretji pa je včeraj bil član Dimension Date, Omar Fraile. Adriin favorit Jure Golčer je bil v kronometru nekoliko počasnejši, toda dovolj hiter, da je zadržal peto mesto v skupni razvrstitvi, kar je odlično izhodišče za današnjo, zadnjo etapo dirke, sporočajo iz novomeškega kluba.

Na startu kronometra v središču Celja je včeraj bilo 131 kolesarjev. Po prvem delu dirke na kronometer, na kateri se je pomerilo 35 kolesarjev, je najboljši čas dosegel ruski kolesar Alexander Foliforov (Gazprom-Rusvelo), ki je progo dolgo 16,8 kilometra prevozil pod tridesetimi minutami ( 29:33:39). Takoj za njim je bil Skyjev kolesar Alex Peters, ki je bil s časom 30:11:36 precej časa celo v vodstvu.

Po krajšem premoru, ki so ga organizatorji odredili zaradi prihoda vlaka (trasa do Celjske koče je bila namreč speljana tudi čez železniško progo), se je bitka za in na čas nadaljevala, a je Folifori še naprej ostal v vodstvu. Na drugo mesto je prikolesaril Slovenec Jan Tratnik, ki vozi za avstrijsko moštvo Amplatz – BMC, saj je tudi on prevozil progo pod tridesetimi minutami. Tratnik je hkrati šel na progo tudi kot najboljši hribolazec in s tem nosilec modre majice po prvih dveh etapah letošnje dirke Po Sloveniji. Tretji pa je na kronometru dolgo ostal Peter Alex s časom 30:11:36. Prvi trije so vodstvo obdržal tudi po nastopih dveh favoriziranih sprinterjev, Sache Modola (Lampe) in Elie Viviania ( Sky), saj jima progo ni uspelo prevoziti pod tridesetimi minutami. V njunem medsebojnem obračunu pa je bil na kronometru vendarle nekoliko boljši Modolo s časom nekaj pod 33 minutami. Sicer so se s tem uresničile napovedi, da bodo ekipe svoje najboljše sprinterje na kronometru predvsem nekoliko odpočile in pripravile za zadnjo, nedeljsko etapo. Dodajmo še, da je številne ljubitelje kolesarstva, ki so spremljali dirko na čas do Celjske koče še prav posebej navdušil Jan Tratnik s srčnostjo in zagrizeno borbenostjo, še sporočajo iz KK Adria Mobil.

Četrta, zadnja etapa letošnje dirke se bo danes začela v Rogaški Slatini ob 11. uri, zaključek etape in dirke pa bo v Novem mestu med 15.30 in 16. uro.

‹ nazaj

Galerija (5)

PoS (1)
PoS (2)
PoS (3)
PoS (4)
PoS (5)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava