Dan kulinarike na metliški Koupi

20.6.2016 | 08:25

Dan kulinarike na metliški Koupi
Dan kulinarike na metliški Koupi

Metlika - Športno društvo Križevska vas in KUD Plac sta na metliški Koupi pripravila Dan kulinarike, ki je bil tudi športno in glasbeno obarvan. Na voljo je bila pop-up tržnica z različnimi prehrambnimi izdelki belokranjskih proizvajalcev. Devet kuharskih ekip pa se je pomerilo v kuhanju golaža. Najbolje se je odrezala ekipa Njuni tastari iz Mirne Peči, sledili pa sta ji metliški ekipi Bambi Molesters in Brača Ivec.

Pomerili so se tudi v odbojki na mivki, prva tri mesta pa so osvojili Metličani, in sicer ekipe Heer for bear, Prijatelji in Ivan Beta. V turnirju v metliškem tenisu pa so slavili PGD Križevska vas pred Sestričnami in D&T.

S prireditvijo so želeli organizatorji povabiti ljudi, da bi znova obiskovali nekdaj popularno metliško kopališče in to prav vsi, od najmlajših do starejših, ki bi tako lahko obujali spomine na nekdanje poletne dni ob topli Kolpi. Tako so pripravili otroški ustvarjalni kotiček, otroci pa imajo na voljo tudi igrala. Dan kulinarike so zaključili z zabavnim večerom, ki ga je popestrila pop-rock cover glasbena skupina Monika & The Band.

Besedilo in fotografije: M. B.-J.

Galerija

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava