posavje

Dobro je brati dobre knjige

21.6.2016 | 14:15 | J. S., Foto: Knjižnica Brežice

Dobro je brati dobre knjige
Dobro je brati dobre knjige
Dobro je brati dobre knjige

Brežice - V brežiški knjižnici so včeraj odprli likovno-besedno razstavo, ki so jo poimenovali Dobro je brati dobre knjige. Razstava vključuje izdelke otrok, ki so nastali v vseslovenski akciji Društva Jasa Slovenija ima srce – Dobro je brati dobre knjige, kjer je sodelovalo devet slovenskih splošnih knjižnic s skupaj 416 sodelujočimi otroci. Od tega jih 88 prihaja iz brežiške občine.

Kot so sporočili iz Knjižnice Brežice, so se jim včeraj pridružili mali ljubitelji knjig v spremstvu svojih učiteljic iz Osnovne šole Brežice. Zbrane so v Dvorani Savice Zorko nagovorile direktorica Knjižnice Brežice mag. Tea Bemkoč, podžupanja občine Brežice Katja Čanžar in predsednica Društva Jasa mag. Mateja Jamnik. Prišel je tudi pisatelj ter ustvarjalec besednih umetnin Anej Sam.

Knjižnica Brežice se je v začetku letošnjega leta pridružila omenjeni vseslovenski akciji in k sodelovanju povabila dve skupini otrok iz Vrtca Pikapolonica Cerklje ob Krki ter pet oddelkov iz prvega vzgojno-izobraževalnega obdobja Osnovne šole Cerklje ob Krki. Otroci, vzgojiteljice in učiteljice so se z veseljem odzvali povabilu, saj nimajo vsak dan priložnosti v dar prejeti brezplačno poučno knjigo, ki jim jo je zagotovila Skupina SIJ.

Ob obisku so jim prebrali zgodbe iz knjige Zgodba o knjigi. Otroci so slišano z barvicami najrazličnejših barv prenesli na papir, izdečke shranili v nahrbtnike, slišano zgodbo pa so doma ob pomoči risbe povedali staršem in ostalemu »občinstvu«. Ob pomoči staršev, starih staršev, bratcev ali sestric so zgodbo prenesli na papir. Likovno-besedne umetnine so nato predali vzgojiteljicam in učiteljicam. »Zgodbe so pričarale mnogo nasmejanih obrazov. Čeprav so v skupini oziroma razredu vsi poslušali isto zgodbo, so doma, ob pripovedovanju in zapisu, nastale številne nove dogodivščine,« pravi Andreja Dvornik iz Knjižnice Brežice.

»V knjižnici si prizadevamo širiti dobre knjige. Posebej otrokom želimo približati prave knjižne zaklade. Da bi radi odkrivali zgodbe, skrite med platnicami, ljubezen do branja knjig pa ohranjali tudi v poznejših letih,« še pravi Dvornikova in dodaja, da se tovrstnih sodelovanj veselijo tudi v bodoče.

Likovno-besedna razstava bo v Dvorani Savice Zorko (Knjižnica Brežice) na ogled do vključno 11. julija letos, so še sporočili iz brežiške knjižnice.

‹ nazaj

Galerija (11)

Odprtje razstave 001
Odprtje razstave 002
Odprtje razstave 003
Odprtje razstave 004
Odprtje razstave 005
Odprtje razstave 006
Odprtje razstave 007
Odprtje razstave 008
Odprtje razstave 009
Odprtje razstave 010
Odprtje razstave 011

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava