kronika

Sedež Rika obiskali kriminalisti

22.6.2016 | 09:45 | M. M.

Foto: spletna stran podjetja

Foto: spletna stran podjetja

Ljubljana - Na sedežu podjetja Riko, ki med drugim na največjem gradbišču v Sloveniji gradi največji akumulacijski bazen v državi, tj. HE Brežice, na Bizjanovi ulici v Šiški v Ljubljani poteka kriminalistična preiskava, je prvi poročal spletni portal Siol.net. V podjetju so za STA potrdili to informacijo in pojasnili, da so jih kriminalisti obiskali ob 8. uri in da delo poteka normalno.

Predstavnica podjetja Polona Lovšin je STA pojasnila, da kriminalisti na sedežu podjetja pregledujejo dokumentacijo. Preiskavo sicer vodijo kriminalisti Policijske uprave Celje.

Dopolnjena objava ob 10.40:

Preiskavo vodijo kriminalisti sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Celje, dve hišni preiskavi potekata na območju PU Celje in dve na območju PU Ljubljana.

Kriminalistična preiskava poteka zaradi suma storitve kaznivih dejanj s področja gospodarske kriminalitete, o vodenju projekta javnega naročila za izgradnjo kanalizacijskega omrežja v porečju reke Drave.

Preiskava je v tej fazi usmerjena v zbiranje obvestil in pridobivanje dokumentacije o omenjenem projektu. Kriminalisti zaenkrat niso nikomur odvzeli prostost.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava