kronika

Sinoči nesreča na Medvedjeku; danes brez elektrike

23.6.2016 | 07:05 | M. K.

Sinoči nesreča na Medvedjeku; danes brez elektrike

Sinoči ob 21.37 uri sta na AC med pokritima vkopoma Medvedjek v občini Trebnje, smer Novo mesto, trčili osebni vozili. V trčenju je eno vozilo odbilo v odbojno ograjo, drugo pa se je prevrnilo na streho in obstalo na cestišču. Poškodovala se je ena oseba, katero so reševalci nujne medicinske pomoči ZD Trebnje oskrbeli in prepeljali v Splošno bolnišnico Novo mesto. Gasilci PGD Trebnje so mesto nesreče zavarovali in razsvetlili, odklopili akumulatorja, pomagali reševalcem pri oskrbi in prenosu ter policistom pri urejanju prometa. V času nesreče je bila avtocesta zaprta za ves promet.

Našel mino

Včeraj ob 14.49 je občan pri košnji trave v Velikem Cerovcu, občina Novo mesto, našel minometno mino kalibra 45 mm, italijanske izdelave, ostanek iz druge svetovne vojne. Pripadnika Državne enote za varstvo pred neeksplodiranimi ubojnimi sredstvi Dolenjske regije sta nevarno najdbo odstranila in varno uskladiščila.

Ob 17.35 so v naselju Podstene pri Kostelu, občina Kostel, našli neeksplodirano minometno mino iz obdobja II. svetovne vojne. Nevarno najdbo so zavarovali policisti. Pripadniki Državne enote za varstvo pred NUS Ljubljanske regije so sredstvo uničili na kraju najdbe. Gasilci PGD Vas - Fara so nudili tehnično pomoč pri uničevanju minometne mine in zavarovanju širšega vplivnega območja delovanja eksplozije. Obveščeni so bili pristojni organi.

Težave z vodo

Javno podjetje Komunala Brežice obvešča svoje uporabnike v naselju Loče pri Dobovi, da bo danes predvidoma med 8.00 in 12.00 uro zaradi nujnih vzdrževalnih del na vodovod, motena oskrba s pitno vodo.

Komunala Novo mesto obvešča vse uporabnike pitne vode, ki se oskrbujejo iz vodovodnega sistema Novo mesto – Stopiče, da je zaradi pojava povišane motnosti, potrebno vodo pred uporabo prekuhati. Obvestilo velja do preklica.

Danes brez elektrike

Distribucijska enota Novo mesto - nadzorništvo Trebnje obvešča odjemalce, da bo danes od 7.00 do 8.00 ure zaradi del na distribucijskem omrežju in napravah prekinjena dobava električne energije odjemalcem, ki so oskrbovani iz TP UDOVIČ, TP POPOVIČ, TP GOR. VRH, TP DOL. VRH, TP SVETINJE.

Nadzorništvo Šentjernej obvešča odjemalce, da bo danes:

- od 7.30 do 14.00 ure zaradi del na distribucijskem omrežju in napravah prekinjena dobava električne energije odjemalcem, ki so oskrbovani iz TP KLENOVIK;

- od 7.30 do 11.00 ure odjemalcem, ki so oskrbovani iz TP GOR. STARA VAS;

- od 8.00 do 12.00 ure odjemalcem, ki so oskrbovani iz TP GOR. IVAN DOL;

- od 12.00 do 13.00 ure pa odjemalcem, ki so oskrbovani iz TP BRUSNICE.

Nadzorništvo Novo mesto obvešča odjemalce, da bo danes:

- od 7.30 do 9.30 ure, zaradi del na distribucijskem omrežju in napravah prekinjena dobava električne energije odjemalcem, ki so oskrbovani iz TP GRUMOVA2;

- od 8.00 do 10.00 ure pa odjemalcem, ki so oskrbovani iz TP JURKA VAS.

Nadzorništvo Metlika obvešča odjemalce, da bo od 8.00 do 13.00 ure zaradi del prekinjena dobava električne energije odjemalcem, ki so oskrbovani iz TP BOŽAKOVO, tokokrog Želebej.

V primeru slabega vremena bodo dela prestavljena.

Distribucijska enota Krško obvešča odjemalce električne energije, da bo zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije danes na področju nadzorništva Krško okolica na območju TP Armeško, Slapšak, Stolovnik in Stolovnik Armeško med 7.40 in 11.00 uro. Na področju nadzorništva Krško mesto, na območju TP Velika vas 2 med 11.15 in 14.15 uro ter na območju TP Velika vas med 11.30 in 14.00 uro.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava