dolenjska

Krožišče v Šmarjeti krasi kamnit vrč

23.6.2016 | 09:10 | L. Markelj

Postavljanje kamnitega vrtca v krožišču, iz katerega že teče voda. (Foto: L. M.)

Postavljanje kamnitega vrtca v krožišču, iz katerega že teče voda. (Foto: L. M.)

Šmarjeta - Krožišče v Šmarjeti od nedavnega krasi velik kamnit vrč, ki je tudi občinski simbol, upodobljen na grbu in zastavi, saj je šmarješka občina znana po vodi oz. termah ter po vinogradništvu. Vrč, ki je lep umetniški izdelek, je težak kar tri tone in narejen iz dolenjskega kamna, izvedbo pa je občina zaupala gradbeništvu Novak iz Družinske vasi. Okrog vrča bo zasajena travica, urejen je namakalni sistem.

Ker je vrč tako težak, v Šmarjeti upajo, da ga bodo nepridipravi pustili pri miru, ne tako kot kamnitih črk Šmarješke Toplice, ki krasijo drugo krožišče v občini, ob prihodu z avtoceste v Kronovem. Te črke so že nič kolikokrat premešali in ustvarili nove napise, kakšno pa tudi odnesli.

Kot pravi županja Bernardka Krnc, postavitev vrča v Šmarjeti ni le trajno olepšanje krožišča, temveč pomeni tudi nekakšen temelji kamen za gradnjo oz. obnovo državne ceste Šmarjeta - Šmarješke Toplice s pločniki, kolesarsko stezo in vso ostalo komunalno infrastrukturo, s katero bo občina skupaj z Direkcijo RS za ceste pričela konec tega meseca. Na to pridobitev, ki bo pomenila predvsem večjo prometno varnost, zlasti domačini čakajo že vrsto let.

‹ nazaj

Komentarji (3)

23.6.2016 2 (4) (2)OceniIvo 
Županja gradi vrčke in poličke, kilometer oddaljene hiše pa še kanalizacije nimajo, kaj šele kakšne druge infrastrukture. Vrč je ob prvem dežju že "zacejal" kot zaceja na občini miselnost. Zelo smo veseli, da naši otroci ne bodo več po cesti hodili iz šole. Juheeeej, dobili bomo, kar je v civiliziranem svetu nekaj povsem normalnega, pločnik za najmlajše ;) Veselimo se... kako je fajn županja, pločnik bomo imeli, jeeeee ;) Pa še to ne za otroke iz Šmarjete, ampak iz Šmarjeških Toplic. Če gradite pločnik, ga gradite od vrčka do šole, če je ta temeljni kamen! Seveda, če vas stroji ne bodo motili pri dostopu do svojega parkirišča pred občinsko stavbo, ki je seveda morala zrasti pred pločnikom, skupaj z vodnjačkom ob njej in vsem ostalim. In o kakšnih nepridipravih je govora? Prav nasmejali smo se "šopku marjetic" in "joškom".
23.6.2016 3 (4) (1)OceniMici 
Se strinjam s predhodnim komentarjem. To, da nimamo pločnika teh nekaj metrov do šole, je občinska sramota. In samo nekomu (tistemu, ki ga vsako nedeljo obiskujete nekaj metrov višje po tisti luknjasti cesti čez center) se lahko zahvalite, da se ni do sedaj še nikomur nič zgodilo. In bolje, da se še naprej ne, ker bo sicer bolje, da se poskrijete v mišje luknje. In takih občinskih sramot je še kaj nekaj... Bo treba na kakšen tečaj o prioritetah.
23.6.2016—   (2) (2)Oceninande  
Vsa čas županji,da tako lepo skrbi za lepoto.Šmarjete.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava