Gumbarija 2016

23.6.2016 | 11:40

Gumbarija 2016

Dolenjske Toplice - V četrtek, 16. junija, so strokovni delavci vrtca skupaj z otroki na jasi v parku Dolenjske Toplice izpeljali že 26. zaključno prireditev Vrtca Gumbek – Gumbarijo 2016.

Nanjo so se začeli pripravljati pred enim mesecem, ko jih je pred vrtcem pričakalo presenečenje z različnimi gibalnimi dejavnostmi in športnimi zvrstmi. Iz doživetega opazovanja in izražanja ob tem dogodku ter iz komentarjev otrok so nastale vsebine za izvedbo zabavnih in športnih delavnic na zaključni prireditvi.

Rdeča nit na Gumbariji so bili gumbi, čisto pravi gumbi in čarobni gumb, s katerimi so vstopali na prireditev in v delavnice ter si kupovali sadje in pecivo.

V uvodnem programu so vsi otroci vrtca zaplesali in zapeli, ob himni vrtca je ravnateljica Maja Bobnar dvignila zastavo s simbolom vrtca, zapel je tudi otroški pevski zbor. Obiskal nas je čarovnik Ujtata, maskota prireditve, ki je otroke kot vedno zelo razveselil in nasmejal. Delavnice so bile športno naravnane, zato smo se prav vsi ogreli z nekaj razgibalnimi vajami.

Otroci so se skupaj s starši zabavali in preizkusili v različnih gibalnih dejavnostih: igrali so gumbkov hokej, premagovali so naravne ovire, kot vitezi ali princeske so se bojevali z zmajem in preko različnih ovir iskali in našli skriti zaklad, kotalili so žoge preko različnih ovir in opravljali gibalne naloge na gumbkovem teku.

Strokovne delavke vrtca so na gumbkovi stojnici predstavile različne izdelke za dekoracijo, igrače in nakit, ki so jih starši z otrokom izbrali in zanj podarili prostovoljni prispevek. Izbrana sredstva bodo namenili za nakup koles za otroke vrtca.

Za presenečenje ob zaključku programa sta poskrbela starša, zaigrali so nam glasbenik Matic in skupina Rock`n bend. Otroci vrtca Gumbek so doživeli nekaj novega: o Gumbariji se bodo še dolgo pogovarjali.

Vsem obiskovalcem se kolektiv vrtca zahvaljuje za sodelovanje.

Darja Mrvar, vzgojiteljica,
Vrtec Gumbek, Dolenjske Toplice

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava