dolenjska

Grb občine Vinku Cirnskemu

24.6.2016 | 11:05 | M. Ž.

Topliški svetniki so bili pri vseh, razen pri točki o elaboratih in predračunskih lastnih cen obveznih gospodarskih javnih služb, enotni. (Foto: M. Ž.)

Topliški svetniki so bili pri vseh, razen pri točki o elaboratih in predračunskih lastnih cen obveznih gospodarskih javnih služb, enotni. (Foto: M. Ž.)

Župan Jože Muhič in direktor občinske uprave Rado Javornik.

Župan Jože Muhič in direktor občinske uprave Rado Javornik.

Dolenjske Toplice - Topliški svetniki so na zadnji seji odločili, da najvišje priznanje občine, grb Občine Dolenjske Toplice, letos prejme Vinko Cirnski, nekdanji ravnatelj domače osnovne šole, ki je svojim delom pustil velik pečat na vzgojno-izobraževalnem področju pa tudi v kulturnem in športnem življenju občine. Potrdili so tudi prvi rebalans letošnjega proračuna, s katerim so prihodke povečali za dobrih 294 tisoč evrov na nekaj več kot 5,7 milijona in odhodke za dobrih 211 tisoč evrov na 5,9 milijona, razliko pa bodo pokrili iz stanja na računu, kjer imajo skoraj 1,1 milijon evrov, ki pa jih bodo porabili za financiranje suhokranjskega vodovoda.

Kot je pojasnil Rado Javornik, direktor občinske uprave, so se prihodki povečali na račun dodatnega denarja iz dohodnine, koncesnin za posekan les v državnih gozdovih, koncesnin iz rudarstva (kamnolom Soteska) in 23. člena Zakona o financiranju občin, uspeli pa so tudi na razpisu Fundacije za šport za športni park pri šoli.

Na strani odhodov so med drugim dodatni denar namenili za tekoče vzdrževanje javnih poti, zimsko službo, ureditev odvodnjavanja meteorne vode v Podhosti, odkup zemljišč na Cvibljah, subvencioniranje cen vrtca, za začetek prevozov šolskih otrok iz Bušinca in Cerovca… Dodal je še, da pri letošnjem investicijskem vzdrževanju cest ne bo toliko poudarek na asfaltiranju posameznih odsekov cest, to bodo postorili v okviru gradnje suhokranjskega vodovoda, denar bo šel predvsem za gradnjo novega mostu čez Sušico med Dolenjimi Sušicami in Selišči.

Topliški svetniki so potrdili še pravilnik o pokopališkem redu za pokopališča v občini in letno poročilo novomeške Komunale, ne pa tudi elaborate in predračunske lastne cene obveznih gospodarskih javnih služb – elaborate o oblikovanju cen oskrbe s pitno vodo, cen storitev javne službe odvajanja in čiščenja komunalne in padavinske odpadne vode ter javne službe, povezane z nepretočnimi greznicami, obstoječimi grenicami ter malimi komunalnimi čistilnimi napravami in cen zbiranja in odvoza mešanih komunalnih in bioloških odpadkov v občini.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava