posavje

Ceglarjeva zaradi imenovanja novega vodstva morda v tožbo

24.6.2016 | 16:30 | M. Ž.

Katja Ceglar (Foto: A. K., arhiv DL)

Katja Ceglar (Foto: A. K., arhiv DL)

Krško - Poročali smo že, da so krški svetniki na včerajšnji seji za novo direktorico Kulturnega doma Krško potrdili Darjo Planinc, za katero se je, kljub temu, da je svet zavoda zaradi neizpolnjevanja pogojev ni potrdil, odločila tudi občinska mandatna komisija. Zdajšnja direktorica Katja Ceglar, ki je po mnenju sveta zavoda edina ustrezna kandidatka, pa je napovedala možnost tožbe, je poročal STA.

Direktorica Kulturnega doma Krško Katja Ceglar, ki ji za to vodstveno mesto avgusta poteče drugi petletni mandat, je povedala, da je krška občinska komisija za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja ob odpiranju štirih prispelih vlog ugotovila, da vse kandidatke izpolnjujejo v razpisu zahtevane pogoje, svet javnega zavoda pa je nato kot edino ustrezno izbral dosedanjo direktorico.

V nadaljevanju postopka je občinska komisija za direktorico kulturnega doma svetnikom predlagala ekonomistko Darjo Planinc, ki pa po mnenju Ceglarjeve ne izpolnjujejo pogojev za vodenje tega zavoda in ima le uradniške delovne izkušnje. Ustreza pa strankarski volji, ki se v Krškem močno nagiba v stran SLS, in volji nekaterih lokalnih veljakov, ki se niso strinjali z njenimi potezami, meni zdajšnja direktorica.

Katja Ceglar, ki se pri svojem potegovanju za tretji direktorski mandat sklicuje tudi na svoje, kot je dejala, nezanemarljive uspehe, uspešno prenovo kulturnega doma, na njegov dober obisk in pošteno delo, je zato napovedala, da se bo po prejetju odločbe najverjetneje zatekla k sodnemu varstvu.

Krški župan Miran Stanko se je na odločitev krških svetnikov, ki so za novo direktorico Kulturnega doma Krško z 21 glasovi za in dvema proti potrdili Darjo Planinc, za STA odzval, da so očitki, da omenjena kandidatka ne ustreza razpisnim pogojem - glede na mnenje svetnikov in pravnikov - neutemeljeni. Ocenjuje, da pri imenovanju niso naredili napake.

‹ nazaj

Komentarji (4)

25.6.2016 1   (1)   (0)   Ocenijoze 
Stanko mora poslušati svojega učitelja Bogoviča,kako on reče tako je pa čeprav je Stanko v narekuvanju magister.
25.6.2016 1   (1)   (0)   Ocenikrčan 
Katja toži jih,saj tisti,ki misli drugače kot oni ali pa da dela pošteno ga je treba odstranit kot na državni strani,če ni naš.SRAMOTA,DA SE DELA TAKO ŠE SLAPŠE KOT V RANJKI DRŽAVI.
25.6.2016 2   (2)   (0)   Oceninn 
Bogovič še vse dirigira iz ozadja in skrbi za svoje, prav tako pa tudi kot delničar Kostaka, se vse dela po navodilih, da so delničarji zadovoljnji in žlahta noter. Saj denar sam priteka preko položnic......
25.6.2016 2   (2)   (0)   Oceninina 
Katja nisi znala pihati na dušo politikom prave barve sploh zeleni SLS.Premalu si se smejala,pa subvencij nisi pripravila nekaterim in to iz EU.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava