posavje

Odveč je vprašanje, čigava zasluga je osamosvojitev Slovenije

25.6.2016 | 11:30 | M. L.

Foto: M. L.

Foto: M. L.

Foto: M. L

Foto: M. L

Foto: M. L

Foto: M. L

Foto: M. L

Foto: M. L

Sevnica - S sinočnjim koncertom Godbe Sevnica, ki jo vodi dirigent Matic Nejc Kreča, v atriju sevniškega gradu so v sevniški občini zaznamovali dan državnosti. Zbrane je pozdravil župan Srečko Ocvirk. Slavnostni govornik dr. Tomaž Čas, predsednik zveze policijskih veteranskih društev Sever, je med drugim poudaril, da so v Posavju leta 1989 potekale izjemno pomembne dejavnosti v zvezi z akcijo Sever, ki je preprečila napovedani »miting resnice«.

Poudaril je, da je takratna uprava za notranje zadeve Krško s svojimi miličniki in okrepitvami iz nekaterih drugih delov Slovenije veliko prispevala k zapori vstopa mitingašev v Slovenijo. Taka dejavnosti milice se je nadaljevala v poznejši osamosvojitveni vojni, ko je milica tudi skupaj s teritorialno obrambo izvajala v Posavju zelo pomembne akcije. Čas je dejal, da je zaradi take vloge teritorialne obrambe in milice na tem območju danes izpostavljati samo nekatere druge zmage v drugih delih Slovenije krivično. Govornik je med drugim menil, da je tvegano in nepošteno danes razglašati, kdo ima največ zaslug za osamosvojitev Slovenije. »Vojno za Slovenijo v letu 1991 smo dobili vsi,« je poudaril Tomaž Čas in obsodil potvarjanje zgodovine.

Prireditve so se udeležili med obiskovalci, ki so napolnili notranje grajsko dvorišče, številni udeleženci akcij milice in teritorialne obrambe v času osamosvajanja Slovenije, med gosti je bil tudi krški župan Miran Stanko.

V glasbenem sporedu je nastopila solistka violinistka Ana Močnik, ob spremljavi Uroša Polanca na Harmoniki in godbe..

Spored prireditve je povezovala Tanja Žibert, katere tovrstni nastopi so izzveneli kot nevsiljivo povabilo k praznovanju jubilejnega dneva državnosti in k splošnemu utrjevanju dobrih medsebojnih človeških vezi ter hkrati kot prisrčen pozdrav someščanom in njihovim tokratnim in vsakokratnim gostom.

‹ nazaj

Galerija (24)

IMG_0864
IMG_0867
IMG_0868
IMG_0869
IMG_0871
IMG_0874
IMG_0876
IMG_0877
IMG_0878
IMG_0879
IMG_0881
IMG_0882
IMG_0883
IMG_0884
IMG_0886
IMG_0888
IMG_0893
IMG_0898
IMG_0900
IMG_0901
IMG_0902
IMG_0904
IMG_0905
IMG_0907

Komentarji (9)

25.6.2016 1 (1) (0)Ocenijurček 
ja tito je zaslužen in njegovi partizani, kdo pa drug... če njih nebi blo, slovenci sploh nebi vedl da smo slovenci. slava titeju in partizanom da so nas razsvetlili.
2.7.2016Ocenikardeli 
Tito je zaslužen, res, kaj pa bodo rekli domobranci, ki se tako potegujejo za priznanja in spominska obeležja v EU z Zverom na čelu!
2.7.2016OceniPO FIS TOČKAH 
1. dr. Jože Pučnik . 2.LOJZE Peterle 3. iVAN Oman, 4 škof šUŠTAR, 5 Igor Bavčar 6 iVAN Janez Janša 7.DMITRIJ Rupelj...... 2917. MIILAN kUČAN
2.7.2016OceniPO FIS TOČKAH 
7. JELKO KACIN , 8 DMITRIJ RUPEL
2.7.2016OceniResnica 
Za samostojno Slovenijo je najbolj zaslužno . SLOVENSKO LJUDSTVO!! Teh sedem naštetih klovnov pa gotovo ne! So sicer sodelovali, a le toliko, da se danes petelinijo in razglašajo za edine osamosvojitelje ! Nič drugega!! Lastna hvala, cena mala .... BREZ SLOVENSKEGA LJUDSTVA BI BILI TI , PA TUDI DRUGI GOSPODJE ( KI SI SICER OSAMOSVOJITVE NE PRISVAJAJO TAKO KOT NAŠTETI!! ) LE BREZIMENI OSEBKI ....
3.7.2016OceniRESNICA 
proti osamosvojitvi so bili CK ZKS, ZDRUZENJE BORCEV , OMLADINCI LIBERALCI KDO JE PA POOSEBLAL TE IZRODKE PA VEMO ŠE DANES UNIČIJEJO SLOVENIJO
3.7.2016OceniResnica 
Posplošuješ!! Če bi bili vsi našteti res proti osamosvojitvi, do nje sploh ne bi prišlo!!! Desni komentatorji , posebno tisti iz SDS radi pozabljate, da je ptičev vaše baže v Sloveniji relativno zelo malo! Radi pa bi si pripisali zasluge vsega slovenskega življa!! Slovenijo pa so uničevale barabe , ki so strankarsko pripadnost v času osamosvojitve in še po tem izrabljale za izključno osebne koristi!! Da to niso le ljudje , ki so za svoje egoistične cilje izrabili levico povedo podatki iz obdobja 2004-2008!! Zvon 1, Zvon2 in mariborska nadškofija pa so šolski primer kraje RKC! Torej nihče ni povsem nedolžen. Razen ogoljufanega slovenskega naroda!!
3.7.2016OceniRESNICA 
Res je ko praviš nobeden ni nedolžen vsak ki dela naredi kako napako , Res da so bli v ZVONU pohlepni , Tudi tukaj je imela udba prste vmes , da je dala oziroma posodla denarja največ ga je dala NLB , To kar je naredil ZVON je manj kot 1% bančne luknje , veliki igralci so drugje , poglej kam so šli v službe zadnji člani CK ZKS . malo poguglaj po WIKIPEDIJI , v glavnem v banke in dobro plačane službe v gospodarstvu . LJUDJE SO BILI ZA VODSTVA TEH RAZNIH kvazi borcev , liberalnih omladincov skojevcev in bolševističnih komunistov so bila pa proti , obstaja veliko dokumentov zato
3.7.2016OceniResnica 
Ma kaj pa kvasaš!! UDBA IN RKC !! Takole za info pa : najobsežnejši rop se je zgodil v času od 2004-2008. Takrat pa vemo, kdo je dirigiral državi in bankam!! Ve se tudi, kdo je pobudnik Slabe banke, ( SDS), ki naj bi zavarovala oz. dobro vnovčila preostanek gospodarstva v državni lastri. Pa poglej, kaj se dogaja !! Lepo te prosim ne posplošuj in ne obtožuj po načelu RKC - za vse dobro so zaslužni Bog, Jezus in Marija ( SDS in desnica), za vse slabo pa hudički ( vse, kar le malo diši po demokratični levici) ! Praviš, to kar je naredil Zvon, je samo 1% bančne luknje.... Kolikšna je luknja zaradi kraj Zvona1, Zvona2 in mariborske nadškofije, kolikšna zaradi Betnave, je povsem nepomembno. Pomembno je, da je RKC s tem okradla državljane Slovenije. Institucija, ki naj bi ljudem duševno in materialno pomagala!!Ki naj bi bila primer poštenosti in ljubezni do sočloveka ... Pa je res??

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava