kronika

Zalivalo kleti, v Lazah plaz

26.6.2016 | 08:05 | J. S.

Ilustrativna fotografija (arhiv DL)

Ilustrativna fotografija (arhiv DL)

Lokalna neurja, ki so se razbesnela včeraj, so povzročala nemalo težav, predvsem v Posavju so imeli gasilci spet polne roke dela. Sicer se nam padavine obetajo tudi danes. Predvsem sredi dneva in popoldne se bodo pojavljale krajevne padavine, deloma nevihte.

Poplave ob vodotokih
Ob 16.57 je v naselju Koprivnica v občini Krško narasli potok ogrožal infrastrukturo. Posredovala sta dežurna delavca CGP Krško in Kostak Krško.

Ob 17.28 pa je v naselju Gorica pri Raztezu potok poplavil gospodarski objekt. Posredovali so gasilci PGE Krško in PGD Brestanica, ki so iz poplavljenega objekta rešili živali in izčrpali vodo.

Poplave meteorne vode
Ob 17.13 je v naselju Veliki Dol, občina Krško, meteorna voda ogrožala stanovanjsko hišo. Posredovali so gasilci PGE Krško.

Ob 17.41 so v naselju Veliki Kamen, občina Krško, posredovali gasilci PGE Krško, ki so iz kletnih prostorov objekta izčrpali meteorno vodo.

Ob 19.28 so v naselju Veliki Dol, občina Krško, posredovali gasilci PGE Krško in PGD Veliki Kamen, ki so iz kletnih prostorov objekta izčrpali meteorno vodo.

Ob 17.25 so na Dobovski cesti, v Brežicah posredovali gasilci PGD Brežice, Bukošek, Gabrje in Cerina, ki so iz kletnih prostorov Doma ostarelih občanov izčrpali meteorno vodo.

Ob 17.29 so na Prežihovi ulici v Brežicah posredovali gasilci PGD Brežice-okolica, ki so iz kletnih prostorov večstanovanjskega objekta izčrpali meteorno vodo.

Ob 17.47 so na Valvasorjevi ulici v Brežicah posredovali gasilci PGD Krška vas, ki so iz kletnih prostorov stanovanjskega objekta izčrpali meteorno vodo.

Ob 17.49 so na Opekarski ulici v Brežicah posredovali gasilci PGD Gabrje, ki so iz kletnih prostorov večstanovanjskega objekta izčrpali meteorno vodo.

Ob 17.51 so na dveh lokacijah na Gradnikovi ulici v Brežicah posredovali gasilci PGD Brežice, ki so iz kletnih prostorov stanovanjskih objektov izčrpali meteorno vodo.

Ob 17.55 so na dveh lokacijah na Kosovelovi ulici v Brežicah posredovali gasilci PGD Brežice, ki so iz kletnih prostorov stanovanjskih objektov izčrpali meteorno vodo.

Ob 18.17 je v kraju Hrast pri Jugorju v občini Metlika meteorna voda zalila kletne prostore stanovanjske hiše. Gasilci PGD Suhor so vodo izčrpali in počistili kletne prostore.

Plazovi, udori, zdrsi, podori zemljin in kamnin
Ob 17.45 je v naselju Laze, občina Brežice, zemeljski plaz zasul cestišče. Posredoval je dežurni delavec CGP Brežice, ki je postavil ustrezno signalizacijo.

Ob 17. 25 je dežurni delavec CGP Brežice očistil nanos peska, kamenja in vej na cesti Velike Malence–Čatež ob Savi.

Ob 17.42 je na cesti Prilipe–Podgračeno nanos kamnine ogrožal promet. Ob 18.39 je na cesti Dečno Selo-Sromlje nanos peska in zemljine ogrožal promet. Posredoval je dežurni delavec Kop Brežice.

Ob 18.39 je na cesti Dečno Selo-Sromlje nanos peska in zemljine ogrožal promet. Posredoval je dežurni delavec Kop Brežice.

Močan veter, vetrolom
Ob 17.10 je močan veter podrl drevo čez cesto pri naselju Mostec, občina Brežice. Ob 17.45 je močan veter podrl drevo čez cesto na relaciji Bizeljsko–Svete gore. Posredoval je dežurni CGP Brežice.

Ob 18.12 je podrto drevo ogrožalo promet na Čateški ulici v naselju Čatež ob Savi. Posredoval je dežurni delavec HPG Brežice, ki je drevo razžagal in odstranil.

Požari v objektih
Ob 21.45 je v podjetju Avto Krka v Leskovcu pri Krškem prišlo do zadimljenja in sprožitve alarma. Posredovali so gasilci PGE Krško, ki so ugotovili, da je do zadimljenja prišlo zaradi okvare na kompresorju, ga izključili ter pregledali in prezračili prostore. Do požara ni prišlo.

Nesreče v cestnem prometu
Ob 19.58 je na cesti Metlika-Črnomelj pri odcepu za naselje Križevska vas, občina Metlika, osebno vozilo zapeljalo na brežino in obstalo na cestišču. Poškodovanega voznika so reševalci nujne medicinske pomoči ZD Metlika oskrbeli in prepeljali v Splošno bolnišnico Novo mesto. Gasilci PGD Črnomelj so mesto nesreče zavarovali, odklopili akumulator na vozilu in z vpojnim sredstvom posuli razlite motorne tekočine.

Tehnična in druga pomoč
Ob 21.35 je neurje podrlo drevo na cesti med Meniško vasjo in Dolenjskimi Toplicami. Gasilci PGD Dolenjske Toplice so zavarovali kraj dogodka ter podrto smreko razžagali in odstranili.

‹ nazaj

Komentarji (2)

26.6.2016Ocenijani 
Delavec CGP, edino kar je naredil je bil obhod s fotografijami, rok si ni umazal, bil je pa eden...
26.6.2016OceniSamo vprašam .... 
jani, kaj pa si delal ti? Fotkal in spremljal delavca CGP??

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava