košarka

Sandi Čebular je nova okrepitev Krke

26.6.2016 | 10:30 | J. S.

Sandi Čebular je nova okrepitev novomeške Krke. (Foto: www.basket.krka.si)

Sandi Čebular je nova okrepitev novomeške Krke. (Foto: www.basket.krka.si)

Novo mesto - Po sestavi strokovnega štaba članske ekipe v novomeškem košarkarskem klubu Krka nadaljujejo s sestavljanjem ekipe za naslednjo sezono. Tako je ekipo Krke na poziciji branilca okrepil 30-letni in 196 cm visoki Sandi Čebular.

Kot so sporočili iz novomeškega kuba, je nekdanji mladinski in članski reprezentant svojo športno pot začel v Šentjurju, v sezoni 2006/07 pa prestopil k Unionu Olimpiji. Decembra 2007 se je prvič podal na Iberski polotok v špansko drugo ligo, kjer je dve sezoni nosil dres Rosalije. Novembra 2009 se je vrnil v Šentjur in bil z 20,7 točke na tekmo najboljši strelec Lige Telemach.

Sezono 2010/11 je začel pri Slovanu, a zaradi poškodbe že januarja končal sezono.

Po uspešni rehabilitaciji se je pridružil Heliosu, sezono 2012/13 pa znova odigral v španski drugi ligi, tedaj pri Lobe Huesci.

V sezoni 2013/14 se je vrnil v Slovenijo, kjer je dve sezoni igral za ekipo Rogaške in se z njo tudi uvrstil v finale slovenskega prvenstva. Zadnje sezono je igral za svoj matični klub iz Šentjurja in z njim osvojil Superpokal.

Kot nosilec igre v ABA ligi je v povprečno 30 minutah dosegal 13,6 točk, 3,5 podaj in štiri skoke na tekmo, so še sporočili iz KK Krka.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava