kultura

Za zaključek pri frančiškanih Dobreč in opera

26.6.2016 | 13:40 | I. V.

Festival se zaključil z večerom opernih arij, operne pevce sopranistko  Mojco Bitenc, mezzosopranistko Valerijo Šoster, tenorista Matjaža  Kastelica in baritonista Dejana Herakovića spremljal izjemni tamburaški  orkester  Dobreč. (Foto: I. Vidmar)

Festival se zaključil z večerom opernih arij, operne pevce sopranistko Mojco Bitenc, mezzosopranistko Valerijo Šoster, tenorista Matjaža Kastelica in baritonista Dejana Herakovića spremljal izjemni tamburaški orkester Dobreč. (Foto: I. Vidmar)

Tamburaški  orkester  Dobreč. (Foto: I. Vidmar)

Tamburaški orkester Dobreč. (Foto: I. Vidmar)

Novo mesto - Z večerom operne glasbe se je v cerkvi frančiškanskega samostana v Novem mestu zaključil drugi festival klasične in sorodne glasbe Sem glasba, sem mesto, ki ga je tokrat Kulturni center Janeza Trdine v sodelovanju z Društvom slovenskih skladateljev, Ustanovo Imago Sloveniae, festivalom Seviqc Brežice in KUD Dobreč pripravilo v dveh delih. Festival je združil različne zvrsti klasične glasbe, združil pa bi tudi različna prizorišča, a so morali prireditelji prvi del, ki so ga izpeljali 10. in 11. junija, zaradi slabega vremena namesto v atriju gostišča Na trgu in na Muzejskih vrtovih izvesti v Trdinovi dvorani Kulturnega centra Janeza Trdine.

Prvi koncert je v Noči slovenskih skladateljev Novomeščanom prinesel devet krstnih izvedb slovenskih skladateljev, drugi večer pa jih je zvabil v družbo Komornega orkestra Slovenske filharmonije.

V drugem delu se je festival Sem glasba, sem mesto za praznični konec tega tedna  preselil v cerkev frančiškanskega samostana. Tretji koncert je pripadel  francoski glasbeni skupini Le Concert de l’Hostel Dieu, ki se je tokrat posvetila baroku in skladateljicam iz tega obdobja.

Kot rečeno se je festival zaključil z večerom opernih arij, operne pevce sopranistko Mojco Bitenc, mezzosopranistko Valerijo Šoster, tenorista Matjaža Kastelica in baritonista Dejana Herakovića spremljal izjemni tamburaški orkester Dobreč pod vodstvom dirigenta Gregorja Zagorca.

‹ nazaj

Galerija (12)

SGSM DobreÄŤ-001
SGSM DobreÄŤ-002
SGSM DobreÄŤ-003
SGSM DobreÄŤ-004
SGSM DobreÄŤ-005
SGSM DobreÄŤ-006
SGSM DobreÄŤ-007
SGSM DobreÄŤ-008
SGSM DobreÄŤ-009
SGSM DobreÄŤ-010
SGSM DobreÄŤ-011
SGSM DobreÄŤ-012

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava