kronika

Zaradi udara strele zagorela izolacija

26.6.2016 | 18:50 | M. Ž.

Zaradi udara strele zagorela izolacija

V Potoku v občini Straža je danes ob 13.36 zaradi udara strele v stanovanjsko hišo zagorela izolacija mansardnega stanovanja. Gasilci PGD Vavta vas in Dolenja Straža ter GRC Novo mesto so tlečo izolacijo na površini 20 kvadratnih metrov pogasili in odstranili ter s termo kamero pregledali ostrešje hiše.

Trčili vozili, eno obstalo pod cesto

Ob 12.52 sta v križišču Kandijske in Šentjernejske ceste v Novem mestu trčili osebni vozili, pri čemer je eno vozilo obstalo pod cesto. Reševalci nujne medicinske pomoči Zdravstvenega doma Novo mesto so na kraju eno poškodovano osebo oskrbeli in odpeljali v novomeško bolnišnico. Gasilci GRC Novo mesto so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulatorja na vozilih, pomagali reševalcem pri oskrbi in prenosu poškodovane osebe, posuli razlite motorne tekočine in izvlekli vozilo na cesto.

S ceste na streho

Ob 14.41 je v naselju Stara vas-Bizeljsko osebno vozilo zapeljalo s cestišča in se prevrnilo na streho. Posredovali so gasilci PGE Krško. Zavarovali so kraj dogodka, preprečili iztekanje motornih tekočin, iztekle pa so posuli z vpojnimi sredstvi.

Plaz ogroža prizidek hiše

 Ob 13.46 je v Koprivnici v občini Krško plaz velikosti 4x10 metrov ogrožal prizidek stanovanjskega objekta. Plaz so si ogledali predstavnik ZIR Krško, poveljnik OŠCZ Krško in gasilci PGD Veliki Kamen. Sanacijo plazu bodo izvedli v prihodnjih dneh.

Plaz zasul del ceste

Ob treh popoldne pa je v Mrčnih selih v občini Krško zemeljski plaz zasul del cestišče. Posredoval je dežurni delavec Kostak Krško, ki je postavil ustrezno signalizacijo.

Odstranili kamen in zemljo

Dežurni delavci podjetja CGP Novo mesto so nekaj po deseti uri dopoldan so s ceste Žejno-Sobenja vas v občini Brežice odstranili večjo količino kamenja in zemljine, ki jo je nanosila meteorna voda v včerajšnjem neurju.

Zlomljen telefonski drog

V Arnovem selu v občini Brežice se je ob 9.30 kot posledica včerajšnjega neurja zlomil telefonski drog, telefonski kabel pa je visel čez cesto in ogrožal varnost v prometu. Posredoval je dežurni pri podjetju Telekom Slovenije.

Drevo na cesti

Malo pred enajsto uro dopoldan se je na Čatežu ob Savi kot posledica včerajšnjega neurja na cesto podrlo drevo in pri tem poškodovalo del kovinske ograje. Drevo so razžagali in odstranili pristojni pri Krajevni skupnosti Čatež ob Savi.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava