Ob krajevnem prazniku so se pomerili v viteških igrah

27.6.2016 | 11:35

Foto: Helena Murgelj

Foto: Helena Murgelj

Otočec - Krajevna skupnost Otočec je v soboto praznovala krajevni praznik in ob tem za krajane pripravila različne dejavnosti. Zbrali so se ob pol devetih na igrišču pri kulturnem domu na Otočcu, vsak udeleženec pa je prejel leseno medaljo. Zbrane je pozdravila Vesna Barborič, predsednica Sveta KS Otočec, nakar so se skupaj odpravili na krajši pohod po gozdni poti do gradu Otočec.

Vitezi otoški so za krajane pripravili viteške igre. Razdelili so se v šest skupin in se pomerili v lokostrelstvu, metanju klade, veslanju in iskanju cekinov. Po končanih igrah so razglasili zmagovalce. 

Dogajanje ob gradu so popestrili z vožnjo s čolni, ob spremstvu članov rafting kluba iz Straže so se popeljali po zeleni lepotici in od blizu občudovali lehnjakove otočke. Posamezna ekipa je ob koncu sestavila določeno črko in skupaj zapisali so "Otočec". Krajevna skupnost  je poskrbela tudi za pijačo in sladke dobrote. Krajanom so Terme Krka nudile storitve po polovični ceni, in sicer so se lahko razvajali v bazenu hotela Otočec, obiskali pustolovski park in se pomerili v »paintballu«. "Vsi obiskovalci so bili z aktivnostmi zelo zadovoljni, škoda le, da se ni praznovanja udeležilo več krajanov," je ob tem še sporočila Helena Murgelj, ki je dogajanje zabeležila tudi s fotoaparatom.

M. M.

Galerija

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava