kronika

Napihal tudi traktorist. Pred motorista pritekel pes. Napadel očeta

27.6.2016 | 14:30 | M. M.

ilustrativna slika (Foto: arhiv DL)

ilustrativna slika (Foto: arhiv DL)

Policisti Policijske uprave Novo mesto so minuli konec tedna v 31 primerih ob nadzoru prometa ugotovili prekoračitve hitrosti, največkrat v naseljih. Eden izmed kršiteljev je tako v naselju vozil 76 km/h. Kar 77 kršiteljem so izdali plačilne naloge zaradi neuporabe varnostnega pasu. Preverjali so tudi psihofizično stanje voznikov, 20 kršiteljev je vozilo pijanih. Voznik, ki so ga ustavili v Črnomlju, je imel v litru izdihanega zraka 1,25 miligrama alkohola. Ugotovili so še 94 ostalih kršitev cestnoprometnih predpisov. Voznikom so izdali plačilne naloge oziroma o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče, so danes sporočili z novomeške PU, ki jutri vabi na odprtje razstave v Dolenjskem muzeju.

Pijani povzročili nesrečo

V kraju Zabrdje na območju Policijske postaje Trebnje se je v petek okoli 19. ure zgodila prometna nesreča, v kateri se je poškodoval voznik kmetijskega traktorja. Po prvih ugotovitvah trebanjskih policistov je 68-letnik s pripeto prikolico za seno vozil po lokalni cesti in zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom. Lažje poškodovanega voznika so reševalci odpeljali v bolnišnico. V litru izdihanega zraka je imel 0,55 miligrama alkohola.

V soboto nekaj pred 20. uro so bili policisti Policijske postaje Metlika obveščeni o prometni nesreči na cesti med Metliko in Primostkom. Ugotovili so, da je 56-letni voznik avtomobila zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in trčil v kamnit podporni zid. Voznik se je v nesreči lažje poškodoval, v litru izdihanega zraka pa je imel 1,19 miligrama alkohola. Policisti so mu izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Pod vplivom alkohola je bil tudi 26-letni voznik avtomobila, ki je povzročil prometno nesrečo v Gorenjem Vrhpolju. V noči na nedeljo je zaradi nepravilnega premika z vozilom trčil v avtomobil 25-letne voznice. Povzročitelj nesreče je imel v litru izdihanega zraka 0,41 miligrama alkohola, zaradi kršitev so mu policisti izdali plačilni nalog.

Poškodovan motorist

V Brestanici se je v petek okoli 7.30 zgodila prometna nesreča, v kateri se je poškodoval motorist. Policisti so ugotovili, da je 31-letni motorist trčil v psa, ki je nenadoma pritekel na cesto, in padel. Lažje poškodovanega so reševalci odpeljali v bolnišnico.

Lažje poškodovana peška

Poročali smo o smrtni nesreči pešca v Grosupljem. Sevniški policisti pa so bili v petek nekaj po 14. uri obveščeni o prometni nesreči v Sevnici, kjer je 64-letni voznik avtomobila na prehodu za pešce trčil v 73-letno peško, ki je nepravilno prečkala cesto ob rdeči luči na semaforju. Lažje poškodovano peško so reševalci odpeljali v bolnišnico. Policisti bodo povzročiteljici prometne nesreče izdali plačilni nalog.

Kradel tobak

V minuli noči je v Žužemberku neznanec vlomil v prodajalno in ukradel tobačne izdelke. Škode je za okoli 2000 evrov.

Napadel očeta

Krški policisti so v petek zvečer posredovali zaradi kršitve javnega reda in miru v zasebnem prostoru v okolici Krškega. Ugotovili so, da je 26-letni kršitelj, ki je bil pijan, napadel svojega očeta in ga lažje poškodoval. Nasilnež se tudi po prihodu policistov ni pomiril in ni upošteval njihovih ukazov, zato so zoper njega uporabili prisilna sredstva, ga obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava