kolesarstvo

David Per najboljši med mlajšimi člani

27.6.2016 | 21:30 | I. V.

David Per (Foto:I. V.)

David Per (Foto:I. V.)

Novo mesto - Zadnja nedelja v juniju je na vsem svetu že tradicionalno rezervirana za državna prvenstva v kolesarstvu. Slovenski kolesarji so se za državne naslove pomerili v Ihanu, kjer kolesarji novomeške Adrie Mobil tudi tokrat niso ostali brez zlatih medalj. Naslov prvaka je med mlajšimi člani osvojil David Per, ki je bil v kategoriji elite tretji za legionarjema Janom Tratnikom (Amplatz BMC) in Luko Mezgecem (Orica Greenedge).

Dirko je, nekoliko nepričakovano, odločil pobeg petih kolesarjev v drugem od dvanajstih krogov, v katerem so sodelovali lanski prvak v kronometru Jan Tratnik, letošnji prvak v vožnji na čas Primož Roglič (LottoNL-Jumbo), do nedavnega poškodovani Luka Mezgec, lanski prvak v cestni dirki Luka Pibernik (Lampre-Merida) in mlajši član David Per (Adria Mobil). Dva kroga pred koncem sta se za napad odločila Tratnik in Roglič, vendar je Tratnik tudi zaradi tehnične težave Rogliča prišel v cilj kot prvi.

"Moram priznati, da mi je bila proga všeč in pisana na kožo. V begu smo dobro sodelovali in užitek je bilo dirkati s takimi asi. Z rezultatom sem zadovoljen in upam, da kdaj osvojim naslov tudi med člani," je po uspešno končani dirki povedal David Per, enaindvajsetletni kolesar iz Kronovega, ki je letos aprila zmaga na eni izmed najbolj prestižnih dirk na svetu za kolesarje do 23. leta Ronde van Vlaanderen v Belgiji.

S šestim mestom na dirki, ki mu ni bila pisana na kožo, se je izkazal Novomeščan Marko Kump, ki letos nastopa za italijansko moštvo Lampre Marida, drugi najbolje uvrščeni kolesar Adrie Mobil Jure Golčer pa je bil deveti. V razvrstitvi mlajših članov, kjer je, kot rečeno, David Per osvojil naslov prvaka, je bil njegov klubski tovariš iz Adrie Mobil Domen Novak tretji, mednju pa se je uvrstil aktualni svetovni prvak med mlajšimi člani Matej Mohorič, ki je letos klubski tovariš Marka Kumpa pri moštvu Lampre Merida. Gorazd Per, mlajši brat Davida Pera, je osvojil šesto mesto.

Med članicami, kjer je pričakovano tudi letos zmagala Polona Batagelj (BTC City Ljubljana), sta se kolesarki Adrie Mobil Katja Jeretina in Alenka Novak uvrstila na peto oziroma sedmo mesto, med starejšimi mladinkami pa je bila Pia Maša Ustar šesta.

Med starejšimi mladinci so kolesarji Adrie Mobil tokrat ostali brez medalje, le mesto za bronom se je uvrstil Aljaž Jarc, spodbudno enajsto mesto pa je zasedel Aljaž Prah iz sevniškega Tanina. Če Novomeščanom že ni uspelo med starejšimi mladinci, pa so med mlajšimi mladinci dosegli dvojno zmago. Suvereno prvi z več kot štirimi minutami prednosti je ciljno črto prevozil Boštjan Murn, ki se je za samostojno kolesarjenje odločil že na polovici dirke, Jan Bevc pa je bil najmočnejši med Murnovimi zasledovalci. V prvo deseterico se je s petim mestom uvrstil tudi Aljaž Omerzel.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava